Predlažemo: Četiri originalna mesta za proslavu dečjeg rođendana u Beogradu

januar 24, 2023

Svi se sa setom sećamo rođendana kakve smo slavili u detinjstvu. Sendviči sa sirom, i kiselim krastavcima kao glavno jelo, a mamina torta ne baš spretno formirana da izgleda kao broj godina koje slavljenik puni – kao dezert.

I dok mi uzdišemo evocirajući uspomene, naše mame verovatno misle drugačije. Jer, imati petnaestoro ili više dece istovremeno na žurci u kući ili stanu nije uopšte lako. Da jeste, rođendani bi se tako slavili i danas.

Pre više od decenije na scenu su stupile igraonice kao mesto gde se proslavljaju rođendani. Trajanje je ograničeno, načini da se deca zabave raznoliki, a za mamu i tatu veliko olakšanje. Ali, već negde posle šestog, najkasnije sedmog rođendana, deca više ne žele proslavu u igraonici. Sad su oni veliki, a to je za bebe, reći će vam. I tako se roditelji malih đaka nađu u situaciji da ne znaju kako će obeležiti taj važan dan.

Imajući to u vidu, rešili smo da istražimo alternativne načine proslave rođendana. Nešto drugačije, zanimljivo, interaktivno, deci novo. Za početak u Beogradu, a onda i u drugim gradovima.

Predstavljamo vam pet ideja za proslavu dečjeg rođendana u Beogradu, a da nije reč o klasičnoj igraonici.

Maštodrom

Maštodromski rođendani su pravo malo otkriće za decu. Osluškujući njihove potrebe osmišljena je osnova programa, ali tako da svako dete na kraju dobije poseban rođendan u skladu sa svojim interesovanjima i željama.

Sama proslava traje 2,5 sata i za to vreme deca od uvodne aktivnosti koja podrazumeva zajedničko pravljenje čestitke za slavljenika, prolaze osmišljene radionice čije su teme dogovorene sa slavljenikom. Te radionice često obuhvataju pravljenje kolačića ili popsa, naučne eksperimente, kraft radionice, poligone, pravljenje sapuna, malo pozorište, ali i razne druge zanimljive i slavljeniku bliske aktivnosti. Mogućnosti su praktično neograničene, a broj i vrsta različitih aktivnosti su uvek prilagođeni uzrastu i broju dece koja prisustvuju rođendanu. Pored odabranih aktivnosti, zvuk gitare i muzičke igre dodatno prate i oplemenjuju igru i druženje tokom rođendanske zabave.

Cilj je da se drugari zajedno zabave i naprave nove uspomene za pamćenje.

U Maštodromu rođendanima prisustvuju samo deca i po želji, roditelji slavljenika. Roditelji se takođe, ako žele, mogu družiti u nekom od više obližnjih kafića.

Više informacija dostupno je na www.instagram.com/boravistance_mastodrom.

Naučna kuhinjica

Naučna kuihinjica nudi potpuno drugačiji doživljaj rođendanske zabave, uzbudljive i pune atraktivnih sadržaja zakuvanih u našoj laboratoriji znanja. Uz nadzor edukatora, deca imaju priliku da sama izvode naučne ekperimente, posebno osmišljene da svojim efektima učine proslavu rođendana jedinstvenom i nezaboravnom. Koncept je u potpunosti podržan prelepim ambijentom smeštenim u samom srcu grada, osmišljenim tako da obezbedi konforno i bezbedno okruženje za mališane i užitak za sva čula.

Proslava rođendana traje 2 sata, tokom kojih mališani izvode 4-6 naučnih ekperimenata prilagođenih uzrastu i sposobnostima dece. U toku rada deca dobijaju smernice od edukatora koji su posebno obučeni za realizaciju ove vrste aktivnosti. Kako bi se na taj dan osetili kao pravi naučnici, za decu su obezbeđeni laboratorijski mantilići, naočare i rukavice (po potrebi). Program animacije prilagođen je deci uzrasta od 5 do10 godina, sa maksimalnim kapacitetom od 20 mesta. U sklopu organizacije obezbeđene su e-pozivnice, fotografije događaja, kao i personalizovani poklon za slavljenika.

Rođendanska magija dešava se u prostorijama Naučne kuhinjice u ulici Ilije Garašanina br.7, preko puta Palilulske pijace. Više informacija dostupno je na sajtu naucnakuhinjica.com.

Muzej slatkiša

Za ljubitelje slatkiša, ovo je idealno mesto. Na jedinstvenom i provereno najslađem mestu, vaše dete i njegovi drugari će provesti nezaboravne trenutke u autentičnom ambijentu, praveći domaće slatkiše. Za parking ne morate da brinete, on je obezbeđen, a prisustvo mama i tata nije potrebno. Na vama je samo da dovedete vaše mališane i dođete po njih na kraju proslave. Pružamo kompletno osmišljen PROGRAM AKTIVNOSTI koji vodi naš tim u autentično dekorisanom prostoru.

Koncept je osmišljen tako što se najpre obilazi Muzej, zatim se deca zabavljaju uz profesionalne animacije i animatora, a onda u slatkoj radionici deca prave unikatne slatkiše koje nose svojoj kući kao poklon od slavljenika.

Rođendan može biti organizovan kao:

– Rođendanska proslava u trajanju od 2 sata. Maksimalni uzrast slavljenika je 9 godina, a broj dece koji možemo da primimo je od 20 do 25. Termini proslave su svakog dana od 18 časova, a i ponudu može da bude uključena i pinjata, čokoladna fontana i fejspejnting. Cene su zavisno od paketa od 29.000 do 38.500 din.

– Kao zasebna muzejska tura u trajanju od jednog sata (za decu stariju od 7 godina)

Za više informacija posetite muzejslatkisa.rs.

Maštaonica

U Maštaonici se slave naučni rođendani. Jednako zanimljivi i nezaboravni deci koja vole nauku, ali i onima koji još nisu pokazali te sklonosti. Edukator najpre upoznaje decu sa pojmom nauke i sa tim kako su naučnici uticali na izgled sveta u kom danas živimo. Deca zatim dobijaju mantile, naočare i zajedno sa edukatorom izvode zanimljive eksperimente. Više od svih drugih aktivnosti, eksperimentu kod dece izazovu euforiju i oduševljenje, podstaknu ih da istražuju i dolaze do novih saznanja

Posle završenog naučnog dela, slede igre bez granica organizovane sa sportskim animatorima.

Survajver (Surviver) rođendani u Maštaonici su oni na kojima će deca doživeti nesvakidašnju avanturu kroz upoznavanje sa drugačijim načinom života. Imaće priliku da prave šatore, logorsku vatru i nauče osnove snalaženja u prirodi. Očekuju ih sjajne igre i takmičenja između dva plemena. Rekviziti poput drveta za balansiranje, drvenih skija na kojima se kreću u parovima, vrećica punjenih peskom sastavni su deo Survajver rođendana.

Proslave traju 2,5 sata i slavljeniku i njegovim gostima su, u saradnji sa ketering kućom, obezbeđeni hrana i piće.

Više informacija o rođendanima u Maštaonici potražite na www.centarmastaonica.rs/rodendani.php

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Predlažemo: Četiri originalna mesta za proslavu dečjeg rođendana u Beogradu

 1. Verica kaže:

  POstovanje,

  zanima na proslava rodjendana u vasem prostoru. Kako to izgleda, koiko traje i sta je ukljuceno u cenu?
  Slavljenik puni 12 godina i ostali su uzrasta od 10-12 god
  Datum: 9 septembar,subota
  Vreme; nije bitno, ako ima povoljniji termin, onda taj
  Broj dece: 20-22

  Hvala unapred,

  Verica Markovic 064/2038696
  vericamark@gmail.com

 2. Verica Protic kaže:

  Dobar dan,

  Zanima me da li imate slobodan termin za 18.11.2023. I u koje vreme?
  Koja je cena i sta je sve ukljuceno?

  Hvala

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama