Primer popunjene liste želja

16 juna, 2015

 
Liste želja učenici popunjavaju nakon položenog završnog ispita, kada već znaju koliko su bodova sakupili po raznim osnovama.
Listu treba pažljivo popuniti i to tako što se prvo unosi obrazovni profil koji bi učenik najviše želeo (u skladu sa ostvarenim bodovima). Zatim se redom unose ostali obrazovni profili koje učenik želi, od većeg ka manjem interesovanju.
U listu želja ne treba unositi škole za koje učenik nema afiniteta, jer bi na osnovu bodova i mesta želje na listi učenik mogao biti raspoređen baš u tu školu.
Šifra obrazovnog profila
Prvo se unosi šifra obrazovnog profila. Šifru upišite onako kako je napisana u konkursu. Šifra je pisana latinicom te je takvu i vi morate upisati u listu želja.
Preporučujemo da dobro proverite napisanu šifru, zato što šifra predstavlja oznaku obrazovnog profila i najznačajniji je podatak u elektronskoj obradi izražene liste želja.
Preporuka je da učenici listu popunjavaju zajedno sa roditeljima. Nemojte da popunite listu želja sa manje od 10 škola. Možete navesti najviše 20 škola.
Na dan popunjavanja liste želja, 26. i 27. juna liste se predaju od 8.00 do 15.00 časova. Upis učenika i srednje škole u prvom upisnom krugu je 6. i 7. jula 2015. godine. Drugi upisni rok je 9. jula 2015. godine.
Treba naglasiti da roditelji moraju da potpišu listu želja.
primer-lista-zelja
Primer popunjene liste želja
Kada budete popunjavali ovakvu listu želja vodite računa o vašem zbirnom broju bodova i broju bodova koji su imali učenici u ranijim školskim godinama za odgovarajući profil.
Broj bodova za upis u srednje škole koje su imali prvi i poslednji rangirani na listi za upis prethodne školske godine po gradovima
Proverite koliko je bodova imao upisani učenik sa najmanje a koliko sa najviše bodova u profilu koji vas interesuje.
Pogledajte i koliko učenika upisuje ta škola u ovoj školskoj godini.
Ovaj podatak će da vam posluži samo kao smernica u popunjavanju liste želja, jer niko vama ne može reći koliko je to bodova potrebno ove godine za upis u tom profilu, jer to zavisi od interesovanja učenika i njihovog broja bodova.
Izvor: roditeljsrbija.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama