Прочитајте штa је наставница написала свим ученицима на дан испита

23 марта, 2018

Доктору је допуштено да у једном чаробном тренутку донесе живот на свет. Учитељима  је допуштено да гледају како се тај живот свакодневно поново рађа са новим питањима, идејама, жељама.  

НИСУ сви рођени да буду педагози, то нам је јасно као дан, али постоје учитељи који су стварно и искрено предани свом послу. И учитељима је у интересу да  мотивишу децу за школу и учење, и на добар однос због којег ће деца првенствено заволети школу, учење и рад на себи – да постану бољи људи.
Овакве вести редовно изазову салве одушевљења јавности.
Овај је учитељица припремала децу из 5. разреда за надолазећи испит те је у жељи да их мотивише, ослободи стреса и уопше подигне њихово самопоуздање оставила нема изненађење на столу сваког од њих.
Ђеца су се заиста јако изненадила када су ушла у свој раздред и сваки на свом столу пронашао  поруку  која мотивише исписану руком на столу сваког ученика. Но то можда и не био толики хит да си учитељица није заиста дала труда и сваку поруку написала баш намијењену свакоме понаособ. Свакоме је написала баш оно што је мислила да ће им требати пред тако велики испит.

“Знам како су деца под стресом када им долазе овакви важни испити и већина њих на крају од страха и толике одговорности која је пред њима знају забрљати, заблокирати. Зато сам мислила да ће их ове поруке ипак мало дигнути, мало утицати на њихову концентрацију и мало их ослободити страха”., испричала  медијима учитељица Цандни Лангфорд након што су њене инспиративне поруке  Накнадно су фотографије дијељење виртуалним светом, уз бројне похвале овој “правој” учитељици, но њој је, како је изјавила, највећа похвала и најбоља потврда ипак стигла од самих ученика.

Тако је једна ученица написала: “Kада сам прочитала своју поруку страх је одмах нестао. Одмах сам схватила да ја тај испит стварно могу решити.”
А иако је овај пример сада већ релативно стар, можда би нашим вредним учитељима могао послужити као пример за надолазеће завршне испите, а посебно испите за матуру.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама