Produženi boravak u Beogradu – zavirite u prostor u kojem će đaci uživati!

Dok su deca u vrtiću, roditelji nemaju mnogo razloga za brigu. Znaju da su na sigurnom, nahranjeni, da su odspavali, pojeli voće, zabavili se i da nemaju domaće zadatke koje oni moraju posle napornog dana na poslu da proveravaju, umesto da se opušteno igraju i sa decom razgovaraju o tome kako su proveli dan.

Foto: Pixabay

A onda dođe škola. Prvaci imaju tri ili četiri časa, pa ako idu pre podne, slobodni su već u 11 sati. A roditelji na poslu. Kako dete od sedam ili osam godina pustiti da prevozom ili pešaka samo dođe kući u velikom gradu i onda samo čeka roditelje satima? To je danas nezamislivo. Zato u većini škola postoji produženi boravak za decu. I kako to izgleda? Jedna učiteljica čuva i do pedesetoro dece, pokušavajući da održi mir i motiviše ih da se fokusiraju na svoje domaće zadatke. Naravno da ne može da pregleda i ispravi desetine zadataka, brinući istovremeno o bezbednosti nekoliko desetina sedmogodišnjaka.

Uvek je najbolje rešenje da dete posle škole ne koristi usluge produženog boravka, već da vreme provede s porodicom, ali je to u većini slučajeva nemoguće. Zato mnogi roditelji koji imaju tu mogućnost za svoju decu biraju – privatni boravak gde su sigurni da je njihovo dete dobilo maksimalnu pažnju i to vreme između školskih časova i odlaska kući – iskoristilo na najbolji način.

Ovde će učiti i igrati se deca koja budu dolazila u Balu produženi boravak

Jedan takav boravak počeo je ove godine s radom na teritoriji Voždovca u sklopu već poznate igraonice Baloo Brown, a preko put parka Šumice. Ova igraonica već je nekoliko godina na glasu kao jedna od najboljih u gradu, prvenstveno zbog odlične animacije. Od ove godine, pored redovnih kreativnih radionica i organizacije rođendana, Baloo Braown će u prostorijama svoje igraonice organizovati i produženi boravak za đake.

Ovako vaspitačice u Balu grle

Zahvaljujući stručnim vaspitačima sa dugogodišnjim iskustvom, prvake i one malo starije koji posle (ili pre) škole budu dolazili u Balu očekuje:

  • organizovani prevoz ili pratnja do škole
  • izbalansiran obrok koji se sastoji iz kuvanog jela i salate, kao i voćna užina
  • asistencija i pomoć pri rešavanju domaćih zadataka i priprema za usmene i pismene zadatke
  • kreativne radionice – likovne, sportske, kao i radionice engleskog jezika. Sve to, naravno, kroz igru i zabavu.
  • Dramske radionice obavljaće se u za to posebno uređenom delu objekta koji je osmišljen kao pozorišna scena.
  • redovan boravak u prirodi (jedan od najvećih beogradskih parkova nalazi se u neposrednoj blizini), odlasci u pozorište, posete dečjim festivalima i drugim događajima
Ovako izgleda kad su kreativni

Ako se dvoumite jer možda ne živite blizu, treba da znate da Baloo tim organizuje i prevoz na teritoriji Beograda.

A ovako kad se baš ludo zabavljaju…

Ono što sa sigurnošću možemo da kažemo jeste da vas u ovoj igraonici očekuje stručan, nasmejan i dobar tim mladih vaspitačica koje će čak i izradu domaćih zadataka pretvoriti u igru. A poznato je da deca najbolje uče upravo igrajući se.

Za više informacija o boravku u Balu igraonici pozovite 065/333-97-13 ili 069/666-997