Пролеће – састави

10 марта, 2018

Пролеће на ливади
Стигло нам је пролеће у зеленим кочијама. Са собом је довело нови живот.
Са плавог неба сунце баца своје зраке на зелену ливаду. Зелена ливада окрузена је густом блиставом шумом. Птице певају своју веселу песму. У близини ливаде чије се жбор потока.
Ливада је препуна шареног цвећа, њихов опојни мирис шири се свуда по пољу. Немирни лептири својим свиленкастим крилима лете са цвета на цвет. У томе им помаже, играјући се са њима весели поветарац. Беле звездице маслачка ветар разноси на све стране. Инсекти зује у хору, а веселе пчеле већ увелико раде.
Поносно дрвеће пружа уморним животињама хлад, ласте и врапци праве гнезда у крошњама дрвећа. Пролеће је чудесан тренутак на ливади.
Састави о пролећу 


Био је леп,сунчан дан.Решили смо да изађемо у природу.
Како смо закорачили у природу нежни цвркут веселих птица улепшао нам је дан.Пробуђено дрвеће њише своје напупеле гранчице на несташном ветру,Зелене и мирисне ливаде посуте су шареним цветићима и несташним лептирићима.Малени поток жубори своју песму,док сунце се пресијава,а шумско дрвеће се огледа у води.Сунчеви зраци се расипају и топлином милују младу пролећну траву.Бубице се љубе са цвећем,док нежни облаци шапућу пролећну песму.У природи све расте,зелени се,непрестано буја и предивно мирише.
Топли и сунчани дани су донели лепо расположење свима,а жагор веселе и разигране деце чује се на све стране.
Писмени састав на тему „Пролеће у мом крају“ 


Описаћу вам пролеће у мом крају.
Зраци златног сунца обасјавају сваки кутак тек пробуђене природе.Дрвеће се пресвукло у нове зелене хаљине са шареним цветићима.На гранама се чују птице које певају у хору .Обилазе своја гнезда и своје птичје песме посвећују птићима који тек долазе на свет.Све наоколо је живо и весело.Инсекти су се размилели свуда по меканом тепиху тканом зеленим травкама.Поточићи су одлеђени,па тако и жабице скакућу и певају песме своје.Вредни мрави су се размилели да поправљају своје мравињаке..Неуморне пчеле маме пролећни цветићи,биће доста меда.Гране у воћњацима су повијене од богатог рода.Поветарац шири мирис расцветалих башти.Мајске руже најлепше миришу и шапућу своје тајне.Баште ће ускоро бити препуне разноразног поврћа.У даљини црвене се прве трешње,а поздрављају нас сочне јагоде.Деца се радују првим пролећним даровима.
Наш крај је најлепши у пролеће јер све је цветно,мирисно и шарено.
Пролеће у нашем крају – писмени састав


Зашто волим пролеће
За мене је пролеће најлепше годишње доба. Све оживи и озелени, па и људи постају ведрији и срећнији. Посебно је лепо када изађемо ван града. Дрвеће олиста, трава се зелени,а вредни пољопривредници марљиво раде на својим њивама. Све је тако свеже, а небо је ведро и плаво.
Ја сам јако срећан када одем на село и на свежем ваздуху проводим што више времена. На бициклу се возам са својим друговима и уживам у ситним радостима живота. На пролеће често идем и на пецање, то је догађај који заслужује да се о њеми посебно пише. Пролеће волим зато што су и велики празници Ускрс и моја слава свети Георгије. У мају је и мој рођендан тако да ми ове дане проводимо заједно и у весељу.
Моји родитељи се труде да што више боравимо у природи да бисмо се одморили у уживали у природи.
Како написати писмени задатак 


Пролеће
Дошло је пролеће. Осећа се на сваком кораку. Кроз ваздух се шири опојан мирис пролећног цвећа. Све је постало некако лепше, веселије.
Топли пролећни дани и мене су измамили напоље. Привукао ме је познат примамљив мирис свежине у ваздуху. Крошње дрвеће полако се ките нежним белим цветићима и зеленим листићима. Само понеко стабло одскаче јер има розе хаљину. Мама ми је рекла да су то брескве и кајсије.
Ходам полако и пажљиво јер се бојим да не повредим тек изникле младе влати траве. Између њих извирују плаве љубичице, жути маслачци, стидљиве беле раде…
Пролеће је решило да природи скроји и поклони ново одело. Полако али сигурно завршава своје предивне креације и новом модом дарује воћњаке, ливаде, шуме…, целу природу.
”Кад пролеће дође све на боље пође”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "Пролеће – састави

 1. llll каже:

  Najgori sajt ikata btw!

  1. Neko buahahahhaha каже:

   Hvla na recenicama vidim mocicu malo da varam na pismenom???

   Salim se

 2. stefan serafimoski каже:

  svica mi se mnogo ovo sto ste napisali za nas meni je posluzilo za skolu

 3. lazar milic каже:

  wow bas je lepo

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама