Raste problem zavisnosti od video-igrica. Među 68 igrica od kojih je zabeležena zavisnost i Majnkraft, Fortnajt, Fifa…

28 marta, 2023

Britanski centar za lečenje poremećaja nastalih od video igrica prošle godine lečio je 327 pacijenta, što predstavlja porast u odnosu na 2021. godinu kada je lečeno 220 osoba, dece i članova njihovih porodica, piše britanski Tajms, a prenosi Tanjug.

Profesorka Henrijeta Bouden Džons, osnivač i direktor Centra za lečenje poremećaja nastalih od video igrica rekla je da roditelji obično reaguju tako što deci uzimaju sve – konzolu, laptop, telefon – što vodi ka agresiji i nasilju, kako prema roditeljima, tako i prema braći i sestrama. Bouden kaže da su zabeleženi i slučajevi samopovređivanja.

Stručnjaci savetuju roditelje da ne uzimaju deci konzole za igrice, zato što “totalna apstinencija” može da vodi ka agresiji.

Kako je saopštio Centar za lečenje poremećaja nastalih od video igrica zabeležena je zavisnost od 68 video igrica, među koje spadaju Majnkraft, Fortnajt, Fifa i Call of duty.

Problem često nastaje kada deca igraju video igrice sa više igrača zbog kojih kao “deo tima” ostaju budna do kasno u noć i igraju sa nepoznatima iz svih krajeva sveta u raznim vremenskim zonama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama