TEСТОВИ И РЕШЕЊА – пријемни испит из српског језика 2017

14 јуна, 2017

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


7 коментара на "TEСТОВИ И РЕШЕЊА – пријемни испит из српског језика 2017

 1. Нена каже:

  Који коментар дати за 18., 19. и 20. питање? Ово је невиђена глупост и небулоза. Да ли неко може да ми објасни штa је нетачно у решењу где се u кључу- одговору на 20. питање каже:
  “Нетачан одговор: Ученик је нарушио једно или више (основних) правописних правила: правилно користи ћирилицу; почиње реченицу великим словом, завршава је одговарајућим интерпункцијским знаком; употребљава велико слово приликом писања личних имена; користи наводнике кад дословно цитира текст; правилно пише присвојне придеве (-ов/-ев/-ин, -ски/-чки/-шки); правилно пише гласове ћ, ч, ђ, џ; правилно пише сугласник ј у интервокалској позицији; правилно пише речцу ли и речцу не.”
  Не знам од кад се малим словом почиње реченица, имена пишу малим словом или …
  Шта је песник хтео да каже????

  1. Jovan каже:

   Svaka cast, potpuno si u pravu

  2. Сидарта каже:

   Да ли би било јасније да је написано: “Нетачан одговор је ако је ученик нарушио једно или …

   1. Нена каже:

    Не, не би било јасније, јер интерпункцији која је употребљена у “објашњењу” ( : ) недостаје још једна негација да би значила оно што Ви желите да кажете. А овако како је написано (са опцијом copy/paste до задњег слова исто као у “кључу”), прави од свих нас будале. Хвала

    1. Сидарта каже:

     Е, Нено, Нено,
     видим ја да желите по сваку цену бити у праву. Будите, немам ништа против нити разлога да било кога браним или нападам. Добро сте приметили, није све баш најбоље срочено. Ипак, није баш тако тешко схватити да су тамо набројана правила од којих је неко нарушено. Свакако да се то могло и јасније написати.

 2. Marko каже:

  Baa Djaković

 3. esma каже:

  ne mogu naci resenje nikako, dajte nam pitanja i resenja.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама