Reši zadatak!

28 februara, 2016

iiii

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Reši zadatak!

 1. Božidar kaže:

  Kada se zbrajaju cvetovi može se dobiti samo buket, a nikako broj. Ovom zadatku nedostaje upravo objašnjenje o ceni (ako je cena u pitanju), Dakle, jedan cvet i još jedan cvet su dva cveta, a ne dva! Nekada su učenici učiteljskih škola zbog ovakvih zadataka redovno dobijali slabe ocene. Zadatak bi trebalo da glasi: tri ruže koštaju 60 dinara, a jedna ruža i dve ljubičice 30 dinara. Dve lale su jeftinije od ljubičice za 3 dinara. Koliko zajedno koštaju ruža, lala i ljubičica? U grafičkom prikazu nedostaje samo “markica” na koju bi deca trebalo da upišu cene!
  S poštovanjem,

 2. Plavooka kaže:

  Ovo je kao onaj zadatak sa voćem koji se vrteo po netu. Ako se ne obrati pažnja i ne primeti se da plavi cvetovi nemaju isti broj latica, i da su u trećoj “jednačini” 2 žuta cveta ,a u četvrtoj jedan žuti cvet.
  Ovako sam računala: jedan crveni cvet je 20. U drugoj jednačini sam izračunala da jedan plavi cvet sa 5 latica vredi 5, tj, svaka latica po 1. Iz treće jednačine vidimo da jedan žuti cvet vredi 1. U četvrtoj jednačini imamo 1crveni +1 žuti + 1 plavi cvet ali sa ČETIRI latice.
  Dakle, 20+1+4= 25
  Ako sam pogrešno izračunala – izvinite, ali me ne osuđujte. 🙂

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama