Vodimo vas u prodavnicu pametnih igračaka u kojoj kupuje i Deda Mraz lično

decembar 9, 2021

Bliži se Nova godina, a sa njom i ona velika dilema – šta kupiti detetu za poklon? Ne želite da novogodišnji paketić bude pun slatkiša ili da sadrži igračku od plastike? Hoćete da se dete potpuno oduševi i da pritom nešto nauči?

Usred Beograda nalazi se malo carstvo pametnih igračaka za svaki uzrast – Kliqer shop.  Ako tražite igračku koja će zaintrigirati dete, podstaknuti ga na učenje i da radoznalo otkriva kako to „radi“ svet oko nas – obavezno obiđite ovu prodavnicu na Bulevaru kralja Aleksandra ili u novosadskom Spensu.

Bez obzira da li tražite interaktivnu igračku za bebu ili želite da školarcu približite zakone fizike – u Kliqer prodavnici ćete pronaći savršen poklon. Mozgalica, slagalica, igra memorije ili magični Geomag? Neka Deda Mraz ove godine bude najpametniji do sad!

Deda Mraz ima kliker!

Ove godine Deda Mraz pakuje poklone u KliQer shop-u, unikatnoj prodavnici u kojoj raste pamet. Omiljene su mu igre i igračke koje mogu da povećaju koeficijent inteligencije, podstiču razvoj emocionalne inteligencije, ali i verbalne i neverbalne komunikacije.

Na zvaničnom sajtu i na Instagram stranici shop-a možete pronaći opise igračaka i zanimljive zadatke koji pokreću klikere u glavi.

Popularne igračke kojima se raduju i roditelji i deca su Pričam ti priču, Genijalni kvadrat, Geomag i praktična 3u1 igračka Jenga+Domine+Memorije. Predstavljamo vam najinteresantnije igračke prema uzrastu.

TEGU blokovi – pametne igračke za najmlađe (0+, 1+)

Nikad nije previše rano da detetu kupite pametnu igračku. Namenjeni čak i bebama, drveni magnetni setovi iz Tegu proizvodnog programa preseliće vašeg jednogodišnjaka u budućnost. Pomoći će mu da razvije i oslobodi kreativnost praveći avion, robota, voz ili šta god poželi.

Kao potpuna inovacija u svetu drvenih igračaka, TEGU blokovi sadrže magnete, a dimenzije i oblici svih elemenata su ustanovljeni u skladu sa veličinom dečje šake i načinom na koji ih deca drže dok se igraju. Takođe, boje koje su korišćene su bezbedne i neškodljive za bebe i decu.

tegu-blokovi-igrečka

Foto: Kliqer shop

Obezbedite detetu zabavu bez elektronike setovima kao što su TEGU JET PLANE, TEGU FUTURE ROBO i TEGU FUTURE MAGBOT.

Jenga+Domine+Memorije i Pčelica pametnica (3+)

Ima li boljeg načina da se trogodišnjak nauči strpljenju od igre? Jedna od igrački koje pomažu deci da se koncentrišu, budu strpljiva i precizna je svakako Jenga. Ceo svet je potpuno opčinjen građenjem kule od drvenih pločica. U igri u kojoj igrači naizmenično izvlače po jednu pločicu – bez obzira na krajnji rezultat, svi su pobednici. To je zbog toga što Jenga razvija pažnju, koncentraciju, strateško planiranje i motoriku.

Jenga je naročito korisna najmlađima koji tek uče boje i brojeve. Takođe mogu da iskoriste drvene elemente da prave razne životinje, predmete i oblike i tako razvijaju maštu. Svaki element je od fino obrađenog drveta, a boje su netoksične.

U Kliqer shop-u sada je pored Pino šarene kule dostupna i 3 u 1 igračka, tj. set koji omogućava da pored Jenge igrate i igru memorije i igru domine – zabava za celu porodicu.

jenga-domine-memorija-novogodišnji-poklon

Foto: Kliqer shop

Ako tražite igru za jednog igrača uzrasta od 3 do 8 godina, koja će detetu pomoći da razvija samopouzdanje i veštine razmišljanja, onda je Pčelica pametnica sjajan izbor.

Igra je posebno osmišljena za najmlađe: baci se 6 kockica da se odredi pozicija radilica, a onda se postavi 11 elemenata oko njih da bi se formiralo savršeno saće. Kako igra ima čak 46.656 jedinstvenih kombinacija zadatih kockicama, a svaki zadatak ima bar jedno moguće rešenje, nekad će biti lakše a nekad mnogo teže rešiti ih. Svaki rešen zadatak pomoći će detetu da razvija veštine i samopouzdanje jer će uvideti da je i ono jedna „pčelica pametnica“.

Igra Pčelica pametnica razvija strateško planiranje, prostornu inteligenciju i vizualnu percepciju, a može se pohvaliti nagradom „Najbolja edukativna igra“, koju je osvojila u Velikoj Britaniji (Independent Toy Awards) 2020. godine.

Igra iz Kliqer radionice – Pričam ti priču (4+)

Za četvorogodišnjake, ali i za svu malu i veliku decu od 4 do 99 godina, u Kliqer-u je osmišljena jedna izuzetna društvena igra – Pričam ti priču. Kao nesvakidašnje didaktičko sredstvo za razvijanje imaginacije, vokabulara, ali i samopouzdanja, ova igra drži pažnju i najhiperaktivnijim mališanima. Dobra i dinamična priča može sve!

Set se sastoji od kockica sa slikama koje su podeljene u 10 kategorija (emocije, hrana, aktivnosti, delovi tela , predmeti, sport, mesta, nebeska tela, prevozna sredstva, životinje i vremenske prilike). U zavisnosti od koncepta priče i njenog toga svaki simbol može imati drugačije značenje. Tako oko može značiti oko i glagol videti, ptica može označavati ptičicu, ali i let ili letenje itd.  Bilo da se igraju sama ili sa roditeljima, decu će bez svake sumnje potpuno očarati svet pripovedanja u koji će zakoračiti sa igrom Pričam ti priču.

Igra izazova – Genijalni kvadrat (6+)

U prodavnici Kliqer možete kupiti i igračku koja s punim pravom nosi epitet najpametnije igračke ikada – Genijalni kvadrat. U pitanju je pametna igračka koja ima čak 62.208 različitih izazova da se uz upotrebu 9 raznobojnih elemenata kompletira kvadrat.

Posebni benefiti igranja Genijalnog kvadrata su razvoj brzog razmišljanja, vizuelne percepcije i strateškog planiranja. Iako namenjena uzrastu od 6 i više godina, ova igra ima i neke izuzetno teške izazove, skoro nerešive. Međutim, kao što mu naziv kaže Genijalni kvadrat je genijalno osmišljen i uvek ima bar jedno rešenje.

genijalni-kvadrat-kliqer

Foto: Kliqer shop

Kako se igra? Potrebno je da se baci svih 7 kockica tako da znate na koja polja se postavljaju blokeri. Potom se igrači takmiče ko će brže da poslaže svih 9 elemenata na preostala mesta u kvadratu. Iako sadrži dve table i dva seta kockica za dva igrača, dete može da se igra i samostalno, tako što će dete rešavati jedan po jedan zadatak.

Geomag – magnetne igračke za velike i male

Posebno mesto u Kliqer prodavnici pripada Geomag konstruktorskim setovima. Geomag je liderska kompanija u svetu pametnih igračaka, koja za cilj ima podsticanje kreativnosti i učenje – kroz nauku o magnetizmu. Osmišljeni i proizvedeni u Švajcarskoj, ovi konstruktorski setovi se sastoje od metalnih kuglica i „štapića“ sa namagnetisanim krajevima. Dete tako ima mogućnost da spaja i konstruiše beskrajno mnogo oblika.

Sve komponente i materijali koji se koriste u proizvodnji su testirani tako da je igračka kvalitetna i bezbedna. Birajte između više od 60 različitih Geomag kompleta – od početničkih setova za najmlađe GEOMAG MAGICUBE STARTER 9 i MAGICUBE TRY ME 64 (za uzrast od 1+), preko GEOMAG CLASSIC EKO 93 seta za petogodišnjake i starije do kompleksnog GEOMAG GRAVITY ELEVATOR CIRCUIT, koji je pogodan za uzrast od 8 i više godina.

geomag-igračka-novogodišnji-poklon

Kliqer shop

Sa Geomagom deci će biti jednostavnije da shvate neke osnovne geometrijske zakone, te da se upoznaju sa fizikom i njenim načelima.

Ako želite da Deda Mraz ove godine donese inventivnost, kreativnost i genijalnost, dovoljno je da se u paketiću nađe čudesni Geomag.

Završimo pakovanje poklona sledećim zanimljivim činjenicama:

  • pametne igračke imaju „moć“ – mogu da povećaju stepen inteligencije i do 15%
  • deca koja se igraju pametnim igračkama postižu bolji uspeh u školi
  • igranje trodimenzionalnim slagalicama povećava prostornu inteligenciju
  • mozgalice i slagalice koje mogu da se reše na više različitih načina povećavaju logičku inteligenciju

Nema mesta dilemama – u Kliqer-u vas čekaju igračke koje vole decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama