Сад сте, милионери, ви на потезу!

Овај сајт се не бави политиком. Ни ја лично се не бавим политиком и ту тему одувек избегавам. Слично је и са спортским такмичењима. Сматрам да се у последњим деценијама све врти око новца. Ако навијачи на великим утакмицама могу да прете играчима, убацују свакакве предмете на терен, ако могу да имају снажан утицај на клубове и спорт уопште, ако се у просторијама клубова проналази њихово оружје (или беше наркотици?), ако су спонзори највећих лига и клубова коцкарнице, онда ту и нема много спорта, зар не?

Фото: ФСС

И онда, када се цела Србија уједини да у 90. минуту тешке и неизвесне утакмице сакупи новац за лечење болесног детета, за лек који кошта више од два милиона евра, када постигнемо гол у последњим секундама меча док они који су могли да спрече ту неизвесност ћуте, ми славимо у тишини. Добро је, утакмица је добијена.

Неколико дана после тога, како би направила први корак ка својој титули, на пут креће и наша репрезентација. Пун авион мултимилионера дочекале су с љубављу направљене мајице које су им поклонила деца из Свратишта. Али дочекало их је и обећање – мултимилионери добиће један милион евра нашег новца да поделе на једнаких – колико, 30 – 40 делова? Шта ће тај новац њима тачно донети? Џепарац је крупна реч. А нису га ни тражили. Сигурно да им то није био мотив да “изгоре” на терену.

Могу да разумем да нема новца за лечење сваког болесног детета (лажем, не могу, али се трудим), ако морамо да улажемо у напредак који ће нас довести једног дана до тога да никад више не скупљамо новац за болесну децу. Ако улажемо у здравство и образовање. Па и ако улажемо у туризам и пољопривреду. У све оно што нас може довести до тога да више никад не лечимо децу СМС порукама.

Али не могу да разумем милион за милионере. Па макар ти милионери били спортисти који су синоћ оставили срце на терену и обрадовали целу нацију.

Али сад сте, милионери, ви на потезу. Будите једнако великог срца као деца из Свратишта. Једнако широке руке као народ који је последњи динар кредита на својим картицама трошио да пошаље поруку за Вању. Проследите тај милион грађана Србије онима којима СТВАРНО треба.

Чекамо ту одлуку и верујемо у вас.

Напред, до победе!