Шарчевић: Недопустиво насилничко понашање ученика

10 децембра, 2016

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић пружио је пуну подршку наставници Весни Радић из Техничке школе у Младеновцу, коју је за катедром ошамарио шеснаестогодишњи ученик и најавио да насиље у школама неће бити толерисано.
sarcevic

Младен Шарчевић је осудио насилничко понашање ученика и нагласио да су овакве ситуације недопустиве, саопштено је из ресорног министарства.Најавио је озбиљније и оштрије санкције за свако кршšење правила понашања у школама.
“Радимо на новом Закону о основама система образовања и васпитања, којим ћемо увести драстичније мере за непримерено понашање у школама. Овакве случајеве нећемо третирати као обичне прекршаје, већ као, малтене, напад на службено лице”, нагласио је министар Шарчевић, додајући да овакви инциденти не смеју да се догађају.

Прочитајте и Fizičkom ipak tri časa u rasporedu, razmišlja se o ukidanju izbornih predmeta

Према његовим речима, у рад на новим законским решењима биће укључена и друга надлежна министарства, како би санкције за насилничко понашање ученика у школи сносили и њихови родитељи или старатељи.
“„Имаћемо нулту толеранцију за насиље у школама”, закључио је министар.
Прочитајте и Šarčević: Od drugog polugodišta se menja rad nastavnika, roditeljima više informacija o dopunskoj nastavi
Ђак младеновачке Техничке школе физчки је напао наставницу насред часа. В. П. се исписао из школе, па неће бити дисциплинског поступка, а надлежни би морали да реагују за озбиљнију пријаву од школске.
Према писању београдских медија, инцидент се догодио у среду када је ученик другог разреда Техничке школе у Младеновцу на часу ударио шамар професорки Основа електротехнике и изашао из учионице.

Прочитајте и USPRS: Tražimo i pomoć od 15.000 dinara

Против ученика је покренут прекршајни поступак, али се он исписао из школе.
ИЗВОР:ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Шарчевић: Недопустиво насилничко понашање ученика

 1. Maestra каже:

  Kaže ‘Osudio nasilničko ponašanje učenika..’ .. da li je nešto uradio? Nije. Nek ćuti onda. Kretenizam od školstva.

 2. ja каже:

  E kada se iz ove recenice ministrove “Овакве случајеве нећемо третирати као обичне прекршаје, већ као, малтене, напад на службено лице” izbaci rec MALTENE i kada se to ubaci u ZAKON, tada mozemo reci da se nadamo boljim danima.
  Do tada neka nas biju!

 3. тина каже:

  Ученик је променио школу а не и државу.И друга школа је у оквиру Министарства (оснивач РС),зашто не ”иде са дисциплинским мерама?”, зна се разлог промене школе.Упис ОБАВЕЗНО с напоменом ”ученик у предходној школи урадио то”Ученици имају сва права а никакве обавезе.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама