Шесточлана породица у истом кревету: Ова одлука променила је наше животе

Ова весела шестерочлана породица одлучила је да своје спаваће собе претвори у једну и заједно спава у истом кревету.


Ким и Рајан Констабл, родитељи су четворо деце. Осим што су велика породица, ови родитељи прилично су неконвенционални у васпитању своје деце, а свакако најзанимљивије од свега је што 11-годишњи Кори, 9-годишњи Кај, 6-годишња Маја и 5-годишњи Џек заједно с мамом и татом спавају у истом кревету

Ова весела шестерочлана породица одлучила је да своје спаваће собе претвори у једну и заједно спава у истом кревету. Очигледно, ово није обичан кревет. Израђен је од једног обичног брачног кревета, једног већег брачног кревета и једног дечјег кревета. Сви ови кревети заједно чине један огроман кревет дугачак чак 550 cm.

“Пре него што смо направили овај велики кревет, ноћи сам проводила трчећи из једне собе у другу и покушавајући да успавам сву децу”, објашњава мама Ким и наставља: “Ја сам ту за своју децу 24 сата дневно. Ако имају ноћну мору или желе да попију чашу воде, ја ћу бити ту за њих.”

Међутим, нису само кревети необични у овом домаћинству. Време за спавање у овој породици такође је несвакидашње. Ким је објаснила како допуштају деци да сама одлуче када је време за одлазак у кревет, а већину вечери је то око 22 и 23 сата, када су и она и њен супруг спремни за кревет. “Сви заједно перемо зубе, облачимо пиџаме и заједно као породица одлазимо на спавање. И онда се сви ушушкамо и читамо или причамо причу.”

Она обично иде у кревет с млађом децом, док 11-годишњи Кори понекад остаје и дуже будан. Ако је напоран дан, млађа деца обично кажу да су спремна за спавање већ око 20 сати и то је такође у реду. Ким их тада успава, а онда касније заједно са супругом иде у кревет.

“Кори је права ноћна птица, тако да он углавном иде да спава између поноћи и 3 сата ујутро,” објашњавају ови неконвенционални родитељи који децу школују код куће па због тога не морају да се буде рано осим ако немају договорене неке јутарње активности и додају како на ништа не присиљавају своју децу, већ им допуштају да сами одаберу свој животни пут.

“Ако погледате, 99,9% родитељских приручника на тржишту говоре о испуњавању потреба родитеља, а не детета. Они толико говоре о задовољавању родитеља и њиховој потреби за контролом, а врло мало о ономе што је заправо здраво и оптимално за дете.

Мислим да су потребе родитеља важне, далеко од тога, али ако вас помисао на то да спавате са својом децом ужасава, наравно да то не би требао да чините. Али, ако имате тајну жељу да видите како је то делити кревет са својом децом, немојте да се бринете због тога што ће људи рећи и хоће ли вас осуђивати. Правила су овде да се крше и ако се држите апсолутно свих правила, пропустићете сву забаву.”

Мама Ким на крају закључује: “Доношење ове одлуке у потпуности је променило наше животе. Сви смо пуно срећнији због тога.

Ваша деца врло су кратко само деца и управо због тога треба искористити сваки тренутак.”

Ана Шефчек

Извор: Klokanica