Спонтаност је кад згазим баш на музичку играчку у време кад деца спавају!

Супермама
Ризикујући да звучим претенциозно, морам да кажем да сам ја једна права Супермама. Онако баш, баш! За то су заслужне одређене карактеристике које красе сваку Супермаму и ја ћу их стручно набројати.

БРЗИНА

Она се огледа у успављивању. Али не деце, не. Већ маме, тј.мене. Могу да заспим за три и по секунде било кад, било где, било како.
Брзо ми загори ручак, такође. То је просто нешто невероватно. Само што ставим шерпу на шпорет – а деца, а кућа, а мало фејзбук и гле чуда, ручак оде дођавола.

Хлађење кафе. Ужас живи! Ја не знам како ми то успе, које то способности имам да на кафу редовно заборавим али вечито је пијем хладну.

Флекање одеће. Ма мајстор сам прави, а те моје моћи су изгледа и моја деца наследила од мене. Дневно оперем три машине веша. Љуби их мајка!

Буђење деце. Kолико год да лежим поред њих кад их успавам пробудиће се оном брзином колико је мени потребно да устанем из кревета и изађем из собе.

Губљење мужевљевих чарапа и распаривање истих. То је можда моја највећа моћ од свих… Редовно се дешава, догађа се невероватном брзином и праћена је мужевљевом жалопојком: „Вазда касним, Јелена!“

СПОНТАНОСТ

Спонтано згазим баш на музичку играчку кад кренем да их скупљам, баш у време кад деца спавају!

Спонтано кренем да лупам на врата терасе и да се дерем па да ме комшије чудно гледају јер ме је мој двоипогодишњи син затворио на тераси док сам ширила веш, а он за то време полива смоки водом и прави кашу.

Спонтано лупим себи шамар кад се изнервирам па тако смирим саму себе.

Сасвим спонтано кренем да бришем покућство влажним марамицама кад ми се најаве ненајављени гости 5 минута пре него што треба да стигну.

Спонтано се заплачем онако без разлога и исто тако спонтано кренем да се смејем.

СНАГА

Не штедим своја леђа у каквом год да су стању већ ђихам децу по цео дан. Kако да одолим на њихово: „ Kика мама!“?
Исто тако (под изговором да бих у теретани имала исти напор), обоје их држим у наручју док играмо – а то је 30 кг!

ИЗДРЖЉИВОСТ

Увежбала сам организам да не морам да једем до 2 поподне и не, не хвалим се тим! То је ужасна, ужасна навика.
Могу да гурам колица у којима су обоје више километара, а да се не уморим.

Скупим њихове играчке 750 пута дневно без звоцања.

ФЛЕKСИБИЛНОСТ

У купатилу све радње обављам јавно. Све! Са отвореним вратима и уз публику. Често и са отварањем туш завесе док се туширам уз узвик: „Види мама,види!“ И то је ок.

Могу да медитирам на једној нози само да имам 5 минута мира.

Ако ће деца да ми поједу све, а храњење треба да се обави у дневној соби – нека буде тако. Нисам присталица толико крутих правила.

Дајем деци и слаткише. Да, дајем. Умем то да урадим и пре ручка. Овим ризикујем да ме нападну присталице здраве и хроно исхране али господо, не брините! Деца су ми здрава, јака и напредна. Часна реч!

Kад не можемо да идемо у играоницу, направимо играоницу код куће. Само растуримо пола дневне собе и целу гарнитуру, али најбитнија је дечја срећа.

ТРАДИЦИЈА

Моја деца једу и пасуљ и купус и сарму. Није фенси као ацаи бобице са преливом од манга и папаје, али ми држимо до традиције и јаких јела.

За сваку славу, празник и прославу се традиционално посвађам са свима, а деца се разболе.

KРЕАТИВНОСТ

Умем да направим деци кућицу од разних ствари и предмета за тили час.

Не мрзи ме да им одржавам луткарске представе у било које доба.

Пуштам их да ми лакирају нокте фломастерима.

Цртам сину бркове и тако га пуштам у јавност. Ипак је он Црногорац!;

Изађем напоље са 10 шарених шналица у коси јер заборавим да сам их ту ставила.

И ето. Седам величанствених карактеристика сваке Супермаме. Не постоји такав супер јунак као што је Супермама јер иза ње стоји безгранична суперљубав према својој деци а то је, признаћете, највећа моћ на свету.

Аутор Јелена Чобреновић

Извор: keva.rs