Шта муж мисли а шта је истина

28 јуна, 2017

Kада добијете дете, све се промени! Остајање кући и брига о детету није ништа мањи посао од канцеларијског посла, а некада је чак и тежи. За све будуће и садашње родитеље, ми смо одлучили да покажемо како заправо материнство изгледа и како једна мајка проводи своје дане. Нема лепшег и тежег задатка од бриге о деци и скидамо капу свим мамама на овом свету.

1. Дневна рутина

Дневна рутина свих мајки на поодиљском одсуству изгледа овако: нахрани, опери, промени пелену, почеши, нахрани, промени пелену, опери одећу (да, бебе много балаве и пљуцкају!), играј се са звечком, опет опера, нахрани, прошетај… У таквим околностима, чак и одлазак лекару на рутински преглед је нешто крајње неубичајено.

2. Без распореда

Чини се да ништа не може бити погодније за мајку и бебу од праћења распореда. Чак и педијатри то саветују. Ипак, груба стварност се често умеша у планове. Време за спавање? Беба плаче и одбија да буде у кревецу. Одбија храну. Вришти док је шетате у колицима. Мама може само да прихвати и да се прилагоди променљивом расположењу свог шефа, овај, бебе.

3. Не видите резултате свог рада

Шта може бити пријатније од осећаја да сте радили напорно на нечему и остварили жељени циљ? Авај, жена на породиљском одсуству може само да сања о достигнућима. Kолико год тешко радила за добробит породице, резултати нису никада видљиви. Тешко је одржавати ред у кући, јер само што сте покупили играчке са пода, оне су се поново нашле на њему. Опрали сте тону прљавог веша ујутру? До увече већ имате гомилу исфлекане одеће.
4. Мањак самопоуздања

Материнство утиче на каријеру, друштвени живот и на тело жене. Ово је најчешће привремено, али жене на породиљском одсуству ово сигурно не знају. Хоће ли бити у стању да се врати на посао? Kад? Хоће ли се вратити у стару форму? Хоће ли бити занилмљива својим невенчаним пријатељима, јер више зна о грчевима и дојењу него о филмовима и моди? Такве мисли су јој стално на уму и не доприносе њеном самопоуздању.

5. Безусловна љубав

Умор, досадна рутина и сумња у себе некако нестану када јој се беба осмехне по први пут и каже “мама” или “волим те”. Проклете биле све тешкоће! Време је за.. још једно породиљско одсуство!

ФОТО brightside.me
Извор: fokuzz.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама