Шта се све промени кад постанете мајка?

15 јануара, 2015

Једна мама одлучила је да подели своје искуство и објасни које промене су је највише изненадиле од тренутка када се остварила у родитељској улози.
Шта се све промени када постанете мајка?
Иако је претходно мислила како има довољно информација о томе шта мајчинство доноси, Моли Трифин била је изненађена променама које су се десиле у њеном животу од тренутка када је постала мајка.
majka_beba_devart
Неке ствари за које је мислила да никада неће бити способна да ради, постале су њена свакодневница. Ево којих пет ствари је Моли издвојила за читатељке магазина Women’s Health:
1. Нисам више гадљива.
Пре две године, нисам могла ни да замислим да ћу свакодневно неком брисати нос или мењати пелене. Ипак, те непријатности сада стално радим али их не доживљавам толико негативно. Свом сину Теу редовно перем гузу када се укаки.
2. Заљубила сам се у њега на први поглед.
Када сам била трудна, људи су ми стално говорили како ћу, када родим дете, њега волети више него себе. То ми је звучало невероватно. Било ми је тешко да поверујем да је могуће бити посвећен неком другом бићу на тај начин. Осим тога, иако сам одувек желела породицу, никада нисам била стандардни тип жене која је волела да мења пелене и седи за шпоретом. Била сам скептична. Међутим, када ми је бабица ставила Теа на груди, осетила сам неизрециву љубав истог тренутка.
3. Након порођаја, и даље сам изгледала као да сам у шестом месецу трудноће.
Свака мајка зна за ово. То је веома непријатно. Знала сам да ћу имати вишак килограма након порођаја, али била сам затечена чињеницом да себи буквално изгледам као пециво у рерни првих неколико недеља. Материца се шири у трудноћи, па је потребно време како би се све вратило на своје место.
4. Дојење је једна од најтежих ствари које сам икад урадила.
Иако дојење звучи као природан и једноставан процес, мени је било веома напорно. Морала сам да пазим шта једем и шта никако не смем да једем како бих имала млеко. Такође, било је тешко усклађивати своје време са дететовом потребом да једе у одређено време. Поред менталног стреса, дојење је физички исцрпљујуће.
5. Нисам имала представу колико је загрљај диван.
По природи сам нежна и волим да се грлим са својим супругом или псом. Али, ништа није слично грљењу са бебом. То је једини пут када се заиста предате некоме безусловно. Када Тео ставља ручице око мог врата и пољуби ме у образ… савршенство!
AУТОР: 021

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама