Стручно упутство за педагошки рад одељењског старешине

29 марта, 2023

Школске управе проследиле су школама Стручно упутство за педагошки рад одељењског старешине, које је министар просвете Бранко Ружић потписао 21.3.2023.

Foto: Canva

Стручно упутство можете преузети ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Стручно упутство за педагошки рад одељењског старешине

 1. Ana каже:

  Da li mi ministar zna da se starešini plaća 2500 dinara mesečno za toliki posao i probleme, a četiri ČOS-a mesečno rade besplatno, volonterski. Odakle mu pravo da još izdaje dekrete starešinama.

 2. Irena каже:

  Ministru su bile potrebne bar cetiri ekipe iz ministarstva da ovo sroci: psiholozi pedagozi pravnici razni administrativci i pomocnici i sl. Na stranu sto sam ne razume ni jednu strucnu ideju. Svi su oni dobili neke plate da natovare odeljenskim staresinama i nastavnicima obaveze formiranja mladog bica u nemogucim, neregularnim, nezdravim, nesnosnim uslovima koje su sami osmislili sa svojim politickim mentorima.
  A primera radi razredni nema ni markicu za prevoz u julu i avgustu kad se gomila problema resava na razrednim i popravnim ispitima. Kap u moru samo.
  Razredni je obavezan da informise roditelje cak da im drzi savetodavne instrukcije o oblicima roditeljstva? Ovde neko stvarno nije normalan i suvise je citao ” Slobodnu decu Samerhila” u neka bolja vremena.
  Gladni smo ministre.

 3. Velja каже:

  Razredni statesina zna sta treba da radi nije mu potrebno uputstvo za rad. Bolje bi bilo da ministarstvo prosledi uputstvo za rad upravi skole. Jer oni ne znaju sta je njihov posao izmedju ostalog kazu da ne treba da se bave disciplinom ucenika i nasiljem.A to jeste njihova obaveza

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама