Ствари које чините с првим дететом, а потпуно су беспотребне

Многе маме тек с другим дететом стварно схвате колико су претеривале када су имале само једну бебу те да би било боље да су то стварно схватиле још тада
беба мајка
Обично су с првом бебом родитељи посебно опрезни, што није увек особито добро. Зато вам доносимо најчешће ствари које маме раде својим бебама, а када стигне друго дете, или чак и раније, схвате да су биле потпуно беспотребне и право губљење времена и енергије.

1. Терање детета да једе више но што му је потребно

Малој деци заправо не треба пуно хране да би задовољили потребе свог организма, но родитељи то чешће не виде. Мољакање или терање детета да једе или чак потпуна капитулација и допуштање детету да живи на слаткишима само како би појело довољно хране (за ваше појмове). Врло брзо ћете схватити да овом тактиком не помажете детету. Када буде гладно, јести ће и не користите ову реченицу као казну, већ као чињеницу.

2. Беспотребно буђење детета

Будите дете јер је време храњења? Или игре? Или се бојите да неће моћи спавати ноћу? Дошли су гости који желе да виде дете? Ниједан разлог није довољно добар да бисте пробудили бебу која мирно спава. Ко  жели да види дете може  и док спава, а ионако је сулудо очекивати да ће се беба лудо забављати с гостима . Ако желите уместо мирног испијања кафе бринути о раздражљивој беби која је присилно пренута из сна, изволите.

3. Перете све што падне на под

Постоји једна шаљива изрека како родитељ када прво дете поједе нешто с пода води дете у хитну, другом детету тек испере уста, а за треће се пита је ли му уопште потребан ручак. Отприлике тако то и функционише. Разумљиво је да нећете допустити детету да има приступ прљавим стварчицама, али у властитом дому детету неће бити ништа.

4. Дечја храна

Поврће из еколошког узгоја за домаће кашице заменит ће оно које је добро и вама или ћете једноставно детету с временом вилицом уситнити храну коју и ви једете и гледати га како расте и лепо се развија.

5. Промена пелена

Прво детету ћете мењати пелену истог тренутка када приметите да се попишкило, док ће с другим дететом то морати причекати док решите све друге неодложне обавезе.

6. Куповина скупе одеће за бебу

Док ћете с првим дететом пожелети имати баш све те неодољиве комплетиће у ормару, касније ћете схватити да то баш и нема неког смисла. Осим што дете све врло брзо прерасте, одећа коју дете свакодневно бљуцка, жваче и у којој пузи по поду нема потребе да буде посебно квалитетна.

7. Превише бриге

Док првом детету нећете допуштати готово ништа, врло брзо ћете схватити да живот под стакленим звоном није добар за ваше дете.