Ствари које свака мајка треба да каже свом сину

Kада се говори о ружном и непримереном понашању често се мисли на дечаке. Нека ваш дечак не буде у тој групи. Научите га на време неким важним животним правилима која ће му бити водиља у животу. Једноставна су а праве велику разлику у његовом односу према свету.

Kажите му следеће:

Бави се спортом

Не мораш да постанеш професионални спортиста али знај да ћете бављање спортом одлично припремити за живот. Научићеш да побеђујеш часно, поштујеш ауторитет, губиш са стилом, распоредиш добро време, радиш у тиму, будеш у добром друштву.

Образуј се

Твоје знање је нешто што нико не може да ти одузме, не губи вредност и пружиће ти увек безброј могућности.

Буди од помоћи у кући

Дозволи да ти представим машину за веш, машину за судове, рерну, пеглу, усисивач, метлу и крпу. Све те ствари су направљене и за тебе. Kористи их!

Немој да будеш насилник

Никада немој ти да будеш тај који ће започети тучу. Али, ако се нађе неки глупан да те малтретира – брани се!

Поштуј женски пол

Жена може да уради све што и ти. То значи да она може да има успешну каријеру али да и ти можеш да мењаш пелене у 3 ујутру. Узајамно помагање и поштовање је кључ успеха једне везе.

Пази на манире

Молим, хвала, господине и госпођо још увек су речи које отварају сва врата.

Буди културан и нежан у разговорима

Људски односи су компликовани па имај увек на уму да није важно да будеш у праву већ да будеш нежан и обзиран у односу са другима.

Цвеће је увек добра идеја

Не мора да постоји посебан разлог да некоме поклониш букет цвећа. Тај поклон увек изненађује и сваки пут измами широке осмехе.

Извор:NajboljaMamaNaSvetu