Све заблуде младих родитеља

фебруар 2, 2016

Уочи доласка детета на свет, многи будући родитељи носе у себи бројне заблуде, зато је блогерка Сара Котрел изнела листу најчешћих, како би помогла младим паровима да се лакше снађу
markПозната блогерка Сара Котрел, која каже да је пре свега мама, навела је колико је имала заблуда после рођења детета, како би помогла младим родитељима да се брже снађу у тој улози.
* Мислите да знате све, јер читате књиге о родитељству.
Била сам стручњак за негу пупка, грчеве, постављање ауто-седишта… Пре него што сам се породила, знала сам апсолутно све. У ствари, пракса је показала – нисам знала ништа.
* Сви ће се утркивати да вам помогну
Истина ће изаћи на видело чим добијете бебу. Када сам родила прво дете, осетила сам невероватан мањак пажње, интересовања и помоћи. Морала сам сама да се сналазим.
* Мајчинство је баш лако
Књиге су ме убедиле да ће то бити просто, да могу у једној руци да носим бебу и мешам ручак, читам… Погодите шта? Лагали су. Све се променило, обавезе су се само гомилале, а време цурило.
* Килограми ће нестати после порођаја
Сигурна сам да неким женама постпорођајни вишкови нестану захваљујући дојењу, али ја нисам једна од њих. Заправо, угојила сам се десет килограма. Била сам гладна све време.
* Социјални живот остаје исти
Искрено, не знам одакле ми идеја да беба неће утицати на социјални живот. У првој години родитељства сам, уместо да са другарицама напуштам кафић у ситне сате, сређивала стан и певала успаванке нервозној беби.
 
 
Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама