Сви бисери са онлајн наставе “Јој, извините, наставнице, сечем сланину”

5 децембра, 2020

Онлајн настава у доба пандемије. Напорна, компликована, повремено извор незадовољства и размирица. Да може да буде духовита, показао је клип који је ових дана кружио интернетом, где тата буди дете у 4:15 ујутру, како би постигло све што треба за тај дан.

И овај клип је, иако духовит, на свој начин критика образовном систему. Али, да онлајн настава и те како може бити извор смеха, разоноде и забаве у појединим тренуцима, показали су наставници у својој Фејзбук групи где су поделили догодовштине са часова.

Ми смо издвојили оне најзанимљивије. Неки од њих су изговори за кашњење, други су занимљива питања усред часа, а има ту и предлога да се мама опомене за своје понашање у едневнику.

– Нисам имао интернета, а немам ни сада… (порука у Гугл учионици)

– Разредна, кад почиње та хотлајн настава?

– Сад ћу да стигнем, само да јем.

– Наставнице, неко ми је звонио на врата. Могу ли да одем да их отворим?

– Извините, морао сам да нахраним свиње. (ми бисмо овом вредном ђаку све оправдали)

– Наставнице, извините што касним, кратио (сјекао) сам дрва, ушао сам у кућу да се угријем и сад опет морам да наставим. (браво и за овог вредног момка!)

– Је л’ могу да одем да оперем зубе? Нисам стигла, а не могу овако. (први час ујутру)

– Разредна, молим вас, реците професорима да мало сачекају с тим задацима јер нисам у граду, а Едмодо ми је инсталиран на другом телефону.

– Наставнице, нешто сте забаговали, не померате се.

За време часа једне наставнице чуло се некакво ритмично лупкање. На њено питање: “Шта је то?”, ђак одговара: “Јој, извините, наставнице, сечем сланину.”

Било је ту и оних који су имали помоћ приликом провера знања…

… али и оних који једноставно нису успевали да утишају своје укућане па су имали занимљиве предлоге за наставницу како то решити.

Код куће је незгодно, и мириси из кухиње маме…

А ни хеликоптер родитељи нису недостајали…

Док се сви уходавамо у нов начин рада, надамо се да ће наставници имати разумевања за све ове незгодне ситуације у којима су се ђаци налазили. Јер, колико је нама тешко да радимо од куће са укућанима којима увек нешто треба, толико је и њима тешко да прате наставу док из кухиње миришу уштипци!

Фотографије: Снимак екрана са ФБ групе Велика зборница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Сви бисери са онлајн наставе “Јој, извините, наставнице, сечем сланину”

 1. marko каже:

  Savet za roditelje, ako čitaju ovo.
  Da bi izbegli da ih uhvati učiteljica ili nastavnik, kako pomažu deci, mogu da koriste viber za pc, ili watsaap za pc, tako što će detetu pisati poruke preko telefona, potrebno je samo da dete čita poruke sa ekrana laptopa, ili pc računara.Na ovaj način učiteljica nema šanse da provali pomaganje roditelja.Potrebno je da roditelji brzo kucaju i da na netu pronalaze odgovore.Još ako se prozor ovih programa stavi u nivou kamere, nema šanse da se primeti.
  Plus, može da pomogne ako se obori kvalitet snimka, umesto hd, da se stavi 144p, ili ne više od 240p…..
  Škola je samo mali deo života, a koja traje ceo život!

 2. Aleksa каже:

  Sve ove pričice su veoma simpatične. Ima samo jedna mana. Gledajući poruke, koje pišu nastavnici, stičem utisak da su pojedini informatički (nekada je to bila daktilografski) nepismeni. A, bogami, ima i pravopisnih grešaka.
  Kako možemo da očekujemo od učenika da nam u Wordu pošalju ispravan rad ako sami nismo savladali program za obradu teksta?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама