Током дана мајке морају да обаве чак 42 задатка

мај 5, 2015

Највећи део обавеза већина жена заврши и пре девет сати ујутру, те не чуди што су мајке преморене већ у време ручка.
1380014_648119255225789_1836777510_n
Британска истраживања показују да просечна мајка током дана обавља чак 42 задатка, попут прања, усисивања, спремања деце за школу и планирања оброка. И то сваког дана!
Девет од десет мајки признаје да најчешће забораве нешто да ураде, а то се догађа и неколико пута дневно. А поготово ако се ради о запосленим мајкама. Поред одржавања домаћинства оне морају и да задрже свој посао.
Септембар је месец којег се родитељи највише прибојавају, јер ово је месец када деца крећу у школу. Самим тим, жене су приморане да обављају још више ствари у току дана.
Између осталог, време ручка је посебно стресно. Мајке су до овог главног породичног оброка већ преморене, јер и само планирање а затим и кување односи доста енергје, али и времена. Просечне мајке спремају минимум два оброка дневно, а потребно је водити рачуна и о томе када супруг долази са посла и ускладити то са ваншколским активностима деце.
Уз то, студија показује да највећи број задатака жене обаве пре 9 ујутру, тако да није никакво изненађење што први знаци премора стижу и пре ручка.
Од 84 процената мајки које се свакодневно муче да све ураде на време, већина признаје да највећи део посла по кући остаје и након што деца легну на спавање. Понекад се деси да се гомила ствари и заборави, било да је због количине задатака или због журбе у којима мајке морају да раде да би све постигле.
Већина тих ствари се чини малим, али када погледате, цео дан једне мајке испуњен је пословима које мора да обави. Зато није изненађујуће што многе жене траже трикове и савете који ће им помоћи током дана. Макар кад је о кухињи реч.
Извор: yumama.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама