Три разлога да деци дајете мање слаткиша

7 маја, 2018

Стручњаци упозоравају да деца све више пате од гојазности, имају проблема са зубима, а истовремено постају хиперактивна, па чак и “дивља”.

Тешко је забранити малишанима да једу чоколаде, сладолед и остале слатке занимације, али истраживања показују да је неопходно да се бар њихов унос сведе на мању меру.

Стручњаци упозоравају да деца све више пате од гојазности, имају проблема са зубима, а истовремено постају хиперактивна, па чак и “дивља”, за шта лекари директно оптужују шећер. Докторка Марта Најдел апелује на родитеље да малишанима уместо куповних слаткиша припремају здраве слатке оброке.

“Мед и воће сасвим задовољавају њихову реалну потребу за шећером, а притом су здрави и чине их ситим”, рекла је др Најдел.

“Црна чоколада је такође добар избор, баш као и органски цимет и колачи од какао праха и воћа. Уместо белог научите их да користе жути шећер. Важно је да на време деци створите навику да се здраво хране, јер ће им то постати рутина. У противном, могу да постану таоци лоше исхране, што је одскочна даска не само за гојазност, него и за ћудљивост и депресију”, додаје она.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама