Трик из Финске како да обучете дете да му не буде хладно

10 јануара, 2019


Једна мама се са Новог Зеланда преселила у Финску и доживела прави температурни шок! А ево како она своје дете спрема за ледене финске услове!


Облачење детета? Е, то је пакао.

У чему је тајна? Одговор је тако очигледан – у слојевима. Уз то, важно је и да има што више универзалних комада, јер се у супротном облачење детета претвара у покушаје да обучете октопода, све уз вриску и сузе.

До овог јутра, Мика сам облачила у: веш, боди, чарапе, па онда термо чарапе, термо мајица, хеланке, вунена мајица, па преко комбинезон и још јакна, па капа и рукавице и чизме. А ако пада и киша, ту су гумене чизме и водоотпорна јакна.

Зато данас носи само веш, чарапе, термо хеланке и мајицу, вунени комбинезон, одело за снег, маску за скијање и рукавице. Маска можда делује претерано, али када дува ледени ветар, много помаже. Учитељица ми је скренула пажњу да су му и чизме неодговарајуће. Обувала сам му гумене чизме са вуненом поставом, мислећи да је то идеално за влажно време. Међутим, како ми је учитељица објаснила, када је температура у минусу, све је залеђено па нема опасности од влаге и одлучила сам се за лакше чизме.


И најважнији савет од мене када облачите децу за цичу зиму – увек пре облачења питајте да ли треба да иду до тоалета, и не процењујте да ли су довољно утопљени док не проведу 15 минута напољу. Тек када им је и после тога хладно, додајте још неки слој.

Извор: heyhelsinkiblog.com /Блиц жена

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама