Učite svoju decu da im ne treba ništa spolja da bi bila srećna

13 marta, 2016

Učite svoju decu da im ne treba ništa spolja da bi bila srećna – nikakva osoba, nikakvo mesto ili stvar – i da se prava radost otkriva iznutra. Učite ih da su sami sebi dovoljni.
transit-with-child
Učite ih tome, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da je neuspeh izmišljotina, da je svaki pokušaj uspeh, i da svaki napor donosi pobedu, da je prvi podjednako dostojan poštovanja kao i poslednji.

Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti

Učite svoju decu da su duboko povezana sa sveukupnim Životom, da su Jedno sa svim ljudima, i da nikada nisu odvojeni od Boga.
Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da žive u svetu veličanstvenog izobilja, da ima dovoljno za sve, i da se najviše prima u deljenju, a ne u gomilanju.

Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da ne postoji ništa što bi morala učiniti ili biti da bi bila dostojna uzvišenog i ispunjenog života, da se ni sa kim ni zbog čega ne trebaju nadmetati, i da Božji blagoslovi pripadaju svima.

Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti. Tome ih učite, ali ne rečima, nego postupcima; ne raspravama, nego pokazivanjem. Jer vaša će se deca ugledati u ono što vi činite, i postaće onakvi kakvi ste i vi.

U srži ljudskoga iskustva postoje samo dve energije: ljubav i strah.

Ljubav podaruje slobodu, strah je oduzima. Ljubav se otvara, strah se zatvara. Ljubav pozdravlja slobodno izražavanje, strah ga kažnjava. Tim merilom možete znati voli li vas neko, ili vas se plaši.

Ne slušajte što govori. Posmatrajte šta radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama