Умете ли да решите овај математички задатак за ДРУГИ разред основне школе?

16 новембра, 2018

На Фејзбук страни Подгорички времеплов осванула је фотографија математичког задатка из збирке за други разред црногорског издавача. Родитељ који заједно са дететом покушава да дође до решења, замолио је пратиоце ове странице за помоћ у решавању ово, па може се рећи тешког задатка.
Да ли ви сматрате да је примерен узрасту детета од седам или осам година?

Покушајте сами да дођете до решења, а ако ипак не успете, ево помоћи:
4 је < 5 (да) +1 = 5
8 није < 5 (не) – 1 = 7
0 je < 5 (да) +1 = 1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Умете ли да решите овај математички задатак за ДРУГИ разред основне школе?

 1. Lanmi каже:

  Lako je, ne razumem zašto ne bi bilo primereno uzrastu. Roditelji nisu imali u tom uzrastu informatiku/robotiku pa oni imaju neku averziju.

 2. Snežana Marković каже:

  To i nije zadatak za roditelja koji nema razvijen algoritamski način mišljenja. Zadatak je odličan, a treba da ga objasni nastavnik i da podstakne dete na času da uradi prva dva-tri primera i da ga posle ono samostalno radi kod kuće.

 3. Vesna Dulovic каже:

  U prirucniku za nastavnike postoji upustvo za rjesavanje ovog zadatka.Ja sam na casu djeci objasnila ,nacrtavsi priblizno isto. Zapocela sam, a potom su ucenici zavrsili samiCak smo dodali svoje primjere i ispitivali sta se dogadja. Cak i u narednom razredu postoji istog tipa zadatak. Djeca su se sjetila i rijesila ga bez problema.Roditelji ne mogu da se ukljuce. Bez upustva u prirucniku i ja bih se tesko snasla. Sve zahtjevne i teske zadatke rjesavamo na casu, da ne bi djeca isla po komsiluku da im rjesavaju zadatke .

 4. Jovan каже:

  Zadatak, ovako kako je prikazan na slici, nije dobro definisan, i striktno gledano rezultati tabeli bi varirali između +1 i -1.

  Ovo što vi navodite kao rešenje podrazumeva da se broj koji je korišćen za poređenje i dalje koristi nakon poređenja. Sa algoritamske tačke gledišta (kako je predstavljen i kako bi trebalo da radi) je to pogrešno. I što je još gore ovo rešenje koje vi vidite kao tačno decu već od drugog razreda uči da razmišljaju na pogrešan način.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама