Usvojen nastavni program za četiri predmeta za petake

9 maja, 2017

 
Nacionalni prosvetni savet usvojio je na današnjoj sednici programe za četiri predmeta za peti razred – informatiku, fizičko i zdravstveno vaspitanje, tehniku i tehnologiju i muzičko.

Nacionalni prosvetni savet će se o programima ostalih predmeta izjasniti na narednoj sednici 23. maja.
Članovi saveta imali su niz zamerki što se tiče programa za ostale predmete, a najviše im je zasmetalo što se ne vidi “celina”, odnosno što je urađen nastavni program samo za peti razred, a da se ne zna kako će izgledati program za šesti, sedmi i osmi razred.
Nastavni program za peti razred radio je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja na inicijativu Ministarstva prosvete.
Nacionalni prosvetni savet je na prethodnoj sednici usvojio nastavni plan za peti i šesti razred, dok se o sedmom i osmom razredu nisu izjašnjavali zbog brojnih primedbi na taj nastavni plan.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


8 komentara na "Usvojen nastavni program za četiri predmeta za petake

 1. Lj kaže:

  Lobisti za programiranje i informatiku uz sardnju ili ti novcanu potporu fejsbuka, microsoft, gugla i drugig pobedise a pole cemo se kajati i kajati.

 2. Ana kaže:

  Radim u seoskoj školi sa puno područnih odeljenja. To su planinska sela sa decom koja se jedva snalaze sa postojećim planom i programom. Šta će oni sa informatikom? Polovina njih nije videla računar, a internet u selu neće imati još narednih deset godina! Ti ljudi koji smišljaju programe izgubili su dodir sa realnošću. Lepo je to mogao da bude izborni predmet.

  1. Marija kaže:

   Ju koleginice, pa nemojte tako molim vas!!! Pa kako šta će?! Pa programiraće naravno!!! Vi niste svesni da je u ovom trenutku Srbiji potrebno 3000 programera, a svako od njih bi imao platu po 2000 evra! Gledate li vi TV, to svi znaju? Pa mi prvo založimo vatru i napravimo ražanj i tek onda idemo u lov po divljeg vepra!!! Tako i ovde, bitno da će neko uvaliti OPET jednokratne računare, a kako ćemo mi sa time (isto radim u seoskoj školi u sličnim uslovima) da se borimo, to njih nije briga, a izgleda ni za decu. U pravu ste, lepo je bio izborni predmet, pa ko voli, nek izvoli, i plan i program u petom je bio dobar, da bar malo nauče neke osnove Worda…. al šta će im to, bitno da programiraju!!!

  2. ljilja kaže:

   Apsolutno se slazem ali nema vajde…..i sama radim u seoskim skolama, predajem muzicko.Deca su voljna, zeljna,,,,ali negde nema uslova i to je to

  3. milica kaže:

   Pa pošto nisu do sad videla računar, ne treba i dalje….

  4. Dada kaže:

   U toj seoskoj skoli nema interneta? Koje je to selo? Danas sve porodice imaju internet sva deca sa sela imaju i racunare i internet. I ja zivim u ruralnoj sredini….nije mi piznato da je to masovan problem. I ja sam se borila za informatiku, molim Vas recite mi kako da naplatim svoj deo od Google, Facebook….

   1. Ksb kaže:

    Dada u pravu ste

 3. Dule kaže:

  Dok je informatika bila izborni predmet svi su komentarisali da bi trebalo da bude obavezni, da je tako u svetu, da je ovo era informacionih tehnologija itd. Sada kada je uvedena kao obavezni komentari su puni ironije, sarkazma…Ono što nas ubija godinama unazad je ta antiprotivnost svemu. U redu mogu da je očekujem od nepismenih i neobrazovanih ljudi, ali kolege pa mi smo prosvetni radnici, trebalo bi da budemo elita ovog društva.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama