Утицај јаке и независне жене на одрастање детета

Уколико сте током одрастања имале снажну мајку, онда ћете и ви бити јака и самоуверена жена


Утицај јаке и независне жене на одастање детета обично резултира такође снажном и самоувереном ћерком, а бројна истраживања су потврдила да успешна будућност женске деце највише зависи од снажне фигуре мајке кроз живот.

Мотивациона и интернационална говорница Бони Маркус тврди да је током 2015. године спровела анкету са преко 600 пословно успешних жена. Разговарале су о амбицијама, а оне које су себе окарактерисале екстремно амбициозним откриле су да су управо мајке имале највећи утицај на њихов каснији успех у животу.

Слично овоме, једна студија која је обухватила преко 1000 тинејџерки установила је да је преко 63 одсто девојчица рекло како им је главни узор мајка. Штавише, супротно увреженом стеретипу, тинејџерке су рекле како им прија родитељска подршка, посебно мајчинска, пре него подршка другарица и другова.

Јака и стамена мајка учи своју ћерку да у животу не треба да зависи ни од кога и да буде самоуверена, јер са животом може да се суочи сама.

Овакве мајке уче своју децу да умеју да се заузму за себе како би опстали у суровом свету који је сушта супротност од ушушканог дома.

Јаке жене знају колико вреде и знају шта значи права љубав, па су њихове ћерке добро научене како да избегну токсичне везе и добро знају какве људе треба да држе далеко од себе.

Јака мајка поштује себе, не толерише када је понижавају и одустајање не разматра као опцију.

Њихове ћерке знају да се заузму за себе и раде вредно како би постигле своје циљеве јер знају да пут ка успеху никада није праволинијски и лак. Оваквим девојчицама никада није речено да је плакање знак слабости, али оне знају да морају да устану сваки пут када падну и да наставе даље.

Јаке жене уче своје ћерке колико снажна може да буде моћ опраштања, саветују их да увек буду љубазне, а да толеришу само одређене ствари. Оне тачно знају шта значи баланс у животу и показују својој деци како на својим леђима да носе више послова јер живот нам никада не намењује само једну животну улогу.

Уколико сте биле довољно срећне да сте поред себе имале јаку мајку, онда вас је она научила да знате колико вредите и поставила је ваше стандарде високо.

Јаке ћерке знају да увек имају подршку своје мајке и предодређене су да прате своје снове.

Јака мајка је најбоља пријатељица своје ћерке, она је најбоље слуша и увек је ту за савет и помоћ.

Овакве жене су прави узори за ћерке, које ће засигурно и саме израсти у стамена, самоуверена и снажна бића.

Извор: Телеграф