Вежбајте логику с децом и забавите се уз мозгалице

Тестирајте логику, одговорите на ова питања и забавите се заједно с клинцима! Не брините, спремили смо вам и одговоре, али не вирите, пробајте да до решења дођете логиком. И вежбајте “сиве ћелије”…

1. Пилот из авиона посматра велико крдо црвених и наранџастих слонова. Kоје крдо слонова се боље види из авиона?

2. Шта путује око света док стоји у ћошку?

3. Сељак има ливаду у облику круга око које не сме да стави ограду. Хтео би да са половине ливаде покоси сено и смести га у шталу, а да са друге половине крава попасе свежу траву. Kако да оствари то да након што покоси и однесе сено са половине ливаде, остави краву саму како би попасла сву преосталу траву с, а да при томе не изађе ван ливаде и не попасе комшијину траву?

4. Уколико из кутије, у којој се налази 21 бомбона, узмете 5 колико ћете бомбона имати?

5. Шта је то чега има два пута у једном тренутку, а само једном у једном моменту?

6. Отац и син доживе саобраћајну незгоду. Оца сместе на одељење, а сина одведу у операциону салу из које изађе хирург и узвикне: “Ја не могу да оперишем свог сина! “. У чему је фора?

7. Јован је рођен 24.децембра, али свој рођендан увек слави током лета. Зашто?

8. Ако данас у преподне пада јака киша, може ли се за дванаест сати да сија јако сунце?

9. Обећао деда унуку да ће му купити ролере ако буде знао одговор на питање где то човек улази на једну рупу, а увек излази на две рупе и кад помисли да је изашао, тек је онда у рупу ушао. Унук је читаву ноћ размишљао, а сетио се тек ујутро кад је устао из кревета. Штаје одговор на дедино питање?

10. Захваљујући којим изумом можемо гледати кроз зид?

11. На огради стоји 12 врабаца. Дође мачка и ухвати једног врапца. Kолико је врабаца остало на огради?

12. Иван је ходао по киши пола сата. Није имао кишобран, одело му је било скроз мокро, али му се није поквасила ниједна длака на глави. Kако је то могуће ако знаш да није имао шешир и да му глава ни са чим није била покривена?

13. Возач је лосе проценио висину моста и свог камиона Икамион се заглавио. Возач нема ништа осим свог камиона, а и нема кога да му помогне. Позвао је једног мајстора и док га је чекао успео је да одглави камион. Kако је успео да га одглави?

14. Ако имаш у кутији само једну шибицу и улазиш у мрачну собу у којој се налазе: петролејка, плинска светиљка и пећ на дрва, што ћеш прво упалити?

15. Kолико два и по прута имају крајева?

Oдговоре погледајте ОВДЕ

Извор: labella.life