Због чега бих волела да сам раније постала мама

Све више жена данас се касно остварује у мајчинској улози, међутим, многе од њих касније зажале због тога, а међу њима је и тридесетједногодишња Карли Морган…

Сматрам да родитељство није за свакога. Такође сматрам да родитељство није најбоља ствар на свету. Волим што сам мама, али имам осећај да сам превише времена била оптерећена тиме да ли ћу и када добити бебу. Волела бих када бих могла да вратим изгубљено време. То време бих искористила много продуктивније.

Али исто тако, волела бих да сам раније постала мама. Много раније.

Радила сам разне ствари пре него што сам се остварила у родитељској улози. Путовала сам по Европи. Написала књигу. Завршила правни факултет. Била професор. Радила у Дизниленду. Радила у тржном центру. Била чистачица. Трошила новац на ципеле и стално излазила у провод.

То није било губљење времена и мислим да без тога не бих била оваква каква сам данас.
Али опет…

Сада видим многе предности раног мајчинства. Као прво, провела сам превише времена размишљајући и бринући како многе ствари утичу на мене, како ме други виде и доживљавају.

Могу вам рећи да је много, много лепше бринути о неком другом. Оптерећивати се само собом доводи до лудила и ни мало није забавно.

Као друго, енергију коју сам користила на изласке и ђускање по клубовима, могла сам да искористим на децу. Сада када имам 31 годину више волим да проводим мирне вечери, али и дане, што је у директном сукобу са оним што моја деца воле и што им треба. Трчање за њима би било много једноставније пре једно десет година, када нисам спавала по целу ноћ и када сам живела на једној чоколадици дневно.

И треће и најбитније – стварно волим своје бебе и постоји део мене који зна да да сам их добила раније вероватно би сваки кутак куће био испуњен смехом и грајом гомиле деце. Чопором, ако баш хоћете.

Али да сам рађала децу као “пез бонбонице”, вероватно бих се тада жалила да су ми деца стално за петама. Можда бих чак тада жалила за многим изгубљеним стварима као што су путовања, ноћни клубови и правни факултет.

Зато верујем да свако од нас има свој пут, а да је мој био тај да проживим све ствари које јесам како бих данас била добра мајка својој деци.

Извор:  yumama.com