Dečji likovni konkurs – Mini restART

septembar 09 20:32 2018

Poziv vaspitačima, nastavnicima razredne nastave i likovne kulture, dečjim centrima i ateljeima

Postoje brojne domaće i međunarodne izložbe minijature i malog formata na kojima umetnici mogu učestvovati, ali dečjoj likovnoj sceni nedostaje sličan izazov. U okviru ovog konkursa svoja umeća mogu da podele upravo deca i njihovi likovni pedagozi. Dobrodošla su sva deca sveta, uzrasta od četiri od osamnaest godina.

Mini restART je vaša izložba kojom ćete otkriti koliko je umetnost velika čak i kad je veličine dlana. Setite se svojih prvih crteža koji su bili malenih dimenzija, ali velikih značenja. Jedna linija predstavljala je čitav svet. Imajte na umu da mali format ne znači ograničenje, već da manje može biti više. Prikažite svoj svet kreativno, istražujte tehnike, budite iskreno čak i nespretni – hrabrost je biti svoj. Iznenadite neposrednošću, idejama i, najvažnije, svojom bezgraničnom slobodom.

Za organizatora izložbe, Obrazovno-kreativni centar RESTART iz Velike Plane, ova izložba je veliki početak nečeg o čemu su dugo sanjali. Uvereni su da su umetnost i likovna kultura značajni segmenti obrazovanja i kreativnog razvoja dece. Žele da osveže i već postojeće tematske likovne konkurse novom likovnom formom, stvarajući originalnu kolekciju dečjih radova. Krajnja namera je formiranje stalne galerijske postavke koju bi deca mogla posećivati. Ovom izložbom žele i da njihov gradić postane veliko mesto u kome će se još mnogo godina družiti i zajedno radovati umetnosti. Svaki učesnik je graditelj ove lepe ideje.

Nadamo se da ćete pomoći svojim umećima!

Pravila konkursa i obrazac potražite u nastavku, a dodatne informacije na www.minirestart.wordpress.com

Preuzmite dokument (PDF, Unknown)

Preuzmite dokument (PDF, 53KB)

napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.