Koју поруку нам шаље аутор “Малог принца”

јул 06 18:05 2016

Како одрасли разумеју “Малог принца”

mali princ
Много брине о баобабу на свом малом астероиду да се не разграна и не створи проблеме. Увек је насмејан и његов смех се чује из свемира, “као хрпа малих прапораца”, како је обећао на растанку, рекавши пилоту да ће га звезде увек увесељавати јер ће се он смејати са свог астероида.

10 најважнијих животних лекција којима нас је научио Мали Принц

Деца разумеју “Малог принца” као бајку, а одрасли као симбол: мали принц је сваки човек који се роди и пред којим је живот, а семенке баобаба су искуства из дјетињства, која остају очувана ако су добра, док се трудимо да лоша искоренимо.

Аутор “Малог принца” намеће поруку да је живот један, кратак и величанствен и да га не треба трошити на ружне ствари и лоше људе, а да свакоме “човеку који је некада био дете”, управо “мали принц” у души може да обоји и улепша свет.

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.