Slobodna radna mesta u školama za školsku 2018/2019. godinu

avgust 24 14:10 2018

Sistematizacija radnih mesta za š.g. 2018/2019. po Pravilniku o kriterijumima i standardima za finansiranje (“Cenusu”) prema potrebama koje proističu iz realizovanog upisa i formiranih odeljenja za školsku 2018/2019. i slobodna radna mesta u školi je data u ispisu po školama. Za svaku školu i za svako sistematizovano radno mesto ispisuju se četiri podatka: ukupna sistematizovana norma na radnom mestu, zbir normi za sva angažovanja u školi (i na određeno i na neodređeno), zbir normi angažovanja na neodređeno i ukupna norma slobodnih radnih mesta koja je dobijena je oduzimanjem norme zaposlenih na neodređeno u školi od ukupnog procenta norme koji škola ima sistematizovano za š.g. 2018/2019.

Postoje pravni slučajevi kada je opravdano da je procenat norme slobodnih radnih mesta negativan i kada norma slobodnih radnih mesta prikazana na nivou škole zapravo ne predstavlja slobodno radno mesto jer nije uklopljiva u raspored časova i normu nastavnika. Ove slučajeve razmatraju sindikati sa direktorima škola i daju obrazloženje javnosti.

Lista slobodnih radnih mesta na dan 11.06.2018.god.


Školska 2018/2019. godina

 

Lista slobodnih radnih mesta na dan 24.08.2018.god.

Izvor: http://liste.mpn.gov.rs/

  Categories:
napišite komentar

2 komentara

  1. septembar 02, 23:11 #1 Marina

    Zašto nije svako upražnjeno mesto prikazano na listama? Znam sigurno za jedan odlazak u penziju od 1.septembra, a nije prikazan ,mislila sam da projekat “Dositej” upravo obavezuje direktore na to. Bez obzira da li će taj procenat biti eventualno raspoređen na one sa nepunom normom, mislim da u ovom “prvom krugu” trebaju biti prikazana stanja u školama.

    Odgovorite na ovaj komentar
  2. oktobar 11, 11:46 #2 Olivera

    Imam jedno pitanje.Kada se nastavnik preseli u drugi grad, a pre toga je radio na neodređeno vreme sa 100% angažovanja, na koji način koristi ove liste tehnoloških viškova da bi konkurisao za posao.Da li se direktno šalje CV školi ili preko školske uprave.

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.