Играчке за најмлађе којима ће се играти генерације

28 децембра, 2018

Како знате да сте родитељ мале деце? Па, у сваком тренутку вам нешто пишти, пева, свира, прича, а пола плате вам одлази на – батерије. Кад неко изађе у продавницу, купује хлеб, млеко, јогурт и – батерије. Кад сте тек успавали дете и кренули да мало поспремите хаос који је иза њега остао, мале су шансе да током распремања нешто неће запиштати и пробудити га.

Чему све то? Ком детету је потребно 20 играчака које певају, мрдају, троше батерије и немају ама баш никакву едукативну или креативну функцију? А врло брзо им и досаде јер су им могућности врло ограничене.

Коцке, пластелин, бојанке и конструкциони и креативни сетови потребни су сваком детету. Али, исто толико им је потрeбна и понека „права” играчка – лутка, багер, камион, воз. Не мора да пишти, пева, светли. Јер, да бисмо им пробудили машту, треба нешто да јој оставимо да ради, не мора баш све бити на тацни.

У потрази за таквим играчкама, пронашла сам WOW.  Сад већ сигурно знате шта је то, али желимо да подсетимо оне који можда не купују често, зашто је важно да на WOW играчке обрате пажњу. За њихов рад нису потребне батерије већ функционишу на фрикциони погон. Нема оштрих ивица, нема ситних делова, нема ПВЦ-а, нити било каквих отровних супстанци. Ватрогасна кола, амбулантна кола, полицијска патрола, багер, авиони, ракета, сваки долази са својим возачем. Ми смо одабрали ђубретарац. Од бебећих дана имамо неку посебну наклоност ка њима. Сваки пут када пролазе и сакупљају смеће, ми мало проћаскамо с њима. Ево како он изгледа:

И поред тога што не троше батерије, испуштају прилично реалистичне звуке. Врло су практичне јер се делови појединих колекција могу комбиновати, тачније свака фигура се може употребити у комбинацији са било којом другом играчком из WОW света, што је плус када је реч о развоју креативности, минус јер смо већ почели да тражимо следећу да нам ђубретарац не буде усамљен.


Како ствари стоје, све ми се чини да ће то бити Комбајн Харви. Ови пољопривредни радови који су до скоро били у току у Војводини где нам баба и деда живе, побудили су нам значајно интересовање за све те велике, моћне машине, па ће Харви сигурно бити пун погодак. И одличан начин да научимо како заправо палента долази на нашу трпезу :).

Оно што ми се посебно допало јесте то што су родне и расне поделе избрисане. Црни или бели, дечаци или девојчице – сви могу бити лекари, пилоти, багеристи…

…а од недавно и гусари. Нема дечака који пре или касније не буде фасциниран неваљалцима који харају морским пучинама и против којих се бори један од њихових најдражих јунака – Петар Пан. За ове празнике препоручујемо управо новог члана WOW породице – пиратски брод.

Шта год да одаберете нећете погрешити јер су веома квалитетно урађене. Мој глас за WOW играчке, ако желите нешто мало другачије, а креативно и забавно…

Александра Цвјетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама