8 znakova da je realnost moga muža potpuno drugačija od moje

13 marta, 2018

Dnevni zadaci muža i žene retko kada su ravnopravno podeljeni

deca

– Moj muž je fantastičan tata u kojeg mogu da imama poverenja. Ništa ne zaboravi kada pakuja torbu za dete i kada bih morala da otputujem negde za vikend, ni najmanje ne sumnjam da bi se on snašao jednako dobro i bez mene – započinje svoju priču jedna mama. No jednako tako, dodaje, moj muž misli kako poznaje moj život, no živi u iluziji. u iluziji u kojoj doista veruje da je raspodela poslova između nas dvoje jednaka i da on radi tačno 50 posto.– Zbog toga se ponekad osećam podcenjeno te da me uzima zdravo za gotovo – žali se te kao razloge navodi sljedeće:

1. Smatra da čistiti znači iznijeti smeće

Ili ponekad obrisati lavabo u kojeg se par minuta pre obrijao. Jednom tedno vrištim na njega da isprazni mašinu za suđe. njegov pojam “detaljnog čišćenja” uključuje korištenje papirnatih ubrusa, a kada nešto “počisti” to iziskuje nagradu i veliku paradu oko učinjenog dela te naravno zahvalnost. Ja obavljam sve ostalo čišćenje svo ostalo vreme i to niko ni ne primeti, a kamo li da mi zahvali.

2. Misli da je kupovina mleka obavljanje velike kupovine

Jedina situacija kada moj muž odlazi u šopping je kada mu pošaljem poruku na mobitel s vrlo kratkim spiskom za kupovinu jer samo tako mogu se nadati da će uspeti pronaći sve proizvode. No, od 4 uvek zaboravi dva.

3. Odlazi u krevet kad god hoće i spava celu noć

Kada se naš klinac probudi tokom noći, muž to uopšte ne registruje.

 Ja se budim pet puta po noći i ostanem budna po najmanje pola sata sa barem jednim uplakanim detetom. Ujutro, mome mužu ne pada na pamet da nisu svi proveli spokojnu noć kao on.

4. Uživa u lenjom i dugom doručku svako jutro

Moj muž sebi svako jutro priušti obilan doručak i odmah po ustajanju  skuva sebi veliku šoljicu kafe. Ja čim ustanem moram podojiti dete. Pa moram drugom pripremiti doručak. Zato vreme mog doručka najčešće postane vreme mog ručka. ali, ko to uopšte primećuje?!

5. Odlazi u kino

Kada moj muž ima”slobodan dan” i ne mora se tog poslijepodneva brinuti o djeci, napravi uvijek nešto za sebe, na primjer ode u kino. Kada ja imam “slobodno poslijepodne”, odem u kupovinu namirnica, čistim kuću ili pokušavam sebe koliko toliko dovesti u red, na primjer otuširati se nakon tri dana.

6. Tušira se svaki dan

Bez obzira što se događa u našoj kući, jesu li deca budna ili spavaju, bolesna, su, gladna, šmrkljava ili prljava, bez obzira ide li negde, moj se muž uspije otuširati svaki dan. Često ga čak vidim kako je naslonjen na zid kupaonice, zatvorenih očiju, kako jednostavno uživa u vrućem tušu. Meni je stavljanje regeneratora ravno luksuzu, a zaboravila sam kad sam zadnji put obrijala noge.

7. Ima vremena za vežbanje svaki dan

Dovoljno sam rekla!

8. Smatra da je kupanje dece moj posao

Štaviše, ako ga zamolim da okupa oboje dece, on smatra kako je preuzeo moj deo posla na svoja jadna leđa. Jer, eto, mi sve delimo.

 Izvor: djecjaposla.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama