Како научити девојчицу да буде дама

 
Ваша ћерка може бити лепо васпитана, нежна, уредна и саосећајна девојчица која никада неће иматиdama проблеме у опхођењу према другима – ваша дама за понос...
Ко су даме?
Даме су жене које воде рачуна о свом понашању и обзирне су према другима. Њихова одећа увек је чиста и лепа, иако то не значи да мора бити скупа. Она су нежне, одмерене, грациозне и миле, а њихово понашање је синоним за жену. Даме имају беспрекорне манире и нису злонамерне у својим односима с другима.
Поставља се питање како девојчица постаје дама. Највероватније – тако што јој је узор била мајка која је баш таква.
Бити „дама“ није само ствар тога шта ће обући, то је првенствено стил понашања и изражавања. Зато је научите да се лепо понаша према другима, као и да се много сукоба и проблема може решити лепим речима, а не виком. Уколико у вашем дому све решавате подигнутим гласом, не смете да се љутите на вашу девојчицу што је нељубазна према другима. Она само преузима ваш модел, па се наоружајте стрпљењем и одложите реакцију када сте превише љути или узбуђени. Ако дете као мало усвоји модел да се виком реагује на сваку ситуацију која није пријатна, то ће задржати и у зрелом добу и сматраће га нормалним начином комуникације. (više…)