APEL: Ovo je poruka koja bi trebalo da stoji na vratima svakog vrtića

septembar 25, 2018

Koliko ste puta slušali ili čak i sami pričali o tome koliko se danas brzo živi, mnogo radi, a malo uživa? Koliko ste puta čuli roditelje malo veće dece kako govore da žale za njihovim detinjstvom, za svim onim što su, pokušavajući da im obezbede materijalne stvari – propustili?
Nekad smo preumorni, nekad nas čekaju kućni poslovi, pa retko kad zaista uspemo da posvetimo tih pola sata ili sat vremena detetu i samo detetu. Da zna da nas nikakva poruka, poziv ili notifikacija neće odvući od njega.
Zato smo rešili da vrtićima uputimo jedan apel koji će, možda, trgnuti roditelje i motivisati ih da urade nešto, ne važno, nego ključno za emocionalni, verbalni, kreativni razvoj njihove dece. A to je da im svake, ali baš svake večeri čitaju po pola sata.

Download (PDF, 475KB)


O tome koliki je i kakav uticaj svakodnevnog čitanja deci na njihov razvoj, pisali smo u tekstu Zašto bi svako dete trebalo da čita najmanje 20 minuta dnevno.

Ali baš nikada nije na odmet roditelje podsetiti na ovo. Ako bi svakog dana kada dođu po svoje dete videli ovu poruku, podsetili bi se nečega što inače sigurno znaju, ali pritisnuti obavezama možda – zaborave.

A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama