Azbuka – ŠABLON

6 avgusta, 2023

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Azbuka – ŠABLON"

  1. Nebojša kaže:

    Poštovani,

    Prvo, moram da se unapred ogradim jer je daleko od toga da spadam u grupu, ili grupaciju ljudi koji smatraju da je sve što je nekada bilo/važilo/primenjivano/vredelo bilo bolje, vrednije i tome slično. S druge strane, smatram da promena radi promene, tek da bi se nešto promenilo, bez bilo kakvog, ako ništa drugo-a ono bar logičnog objašnjenja, ničemu ne vodi, malo čemu koristi, pa na kraju dovodi i do zabuna.
    S obzirom na navedeno, molio bih bilo koga stručnog da mi da valjano i održivo objašnjenje šta nije valjalo sa nekadašnjim konceptom svezaka sa tzv. malim linijama, kod koga je šablon reda bio da je donja praznina, u kojoj su pisana mala slova, bila proporcionalno manja od gornje praznine koja je služila za pisanje velikog slova, jer koliko vidim – sada je obrnuto. Drugim rečima, u čemu se ogleda veći, odnosno bolji efekat na razvoj dečije motorike, logike, psihologije i svega ostalog, i u čemu se ogleda doprinos ovakvog koncepta boljem/bržem/kvalitetnijem savladavanju pisanja, pre svega kao psihomotoričke aktivnosti, a potom i kao odraza ličnosti.
    Opet kažem, ne želim biti pogrešno shvaćen. Zaista ozbiljno pitam, uz isvesnu dozu neizvesnosti da ću dobiti valjan odgovor.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama