Брига ме!

16 августа, 2016

Ма знате шта – брига мене и..
за мишљење владе – оно одавно није реално,
и за мишљење окружења – није компетентно,
деце и родитеља – пристрасно је,
и наводних стручних служба и институција – неквалификовано,
и Министра,Министарки и које каквих још тамо сорта – себично је и неискуствено,
И да ли је комшији цркла крава или је добио на лутрији.
Брига ме!
Истина је та да ми није добро,ни мојој деци, ни породици, као ни 70% мрчених људи и мученика на разноразним другим професијама и пословима које у суштини и не воле већ га раде јер морају. И које мени крив што нисам премазана свим фарбама и нека тамо ”амбициозе” жена, па да ми циљ оправдава средства па да газим и по ономе што је светиња.Ucionica
Свим грађанима и осталим персонама које нису из ове бранше (просветарске) перучујем да прво очисте прашину пред сопствени праг па онда у туђи завире, јер ако не могу да помогну онда бар нек одмажу. Хуманост просветара је на највишем нивоу јер ово се драги моји зове – културни штрајк! Нисмо узели мотке, виле и ко зна шта још и изашли на улице као разјарена маса (мада није лоша идеја, јер неко само тај језик разуме), него се потрудисмо да и из ове борбе изађемо са што мање жртава. Па и поред тога као много пута до сада у безуспешним и дугорочним борбама, опет добијамо пацке од истих ојађених грађана који свој очај усмеравају на потпуно погрешну адресу!
Шта је са вама и шта је ту по среди? Немоћ да се изборите за себе или љубомора што се неко други покренуо а ви не? Или се бојите да ћемо успети у својој замисли па ће нам бити боље него вама осталима који радите код приватника и где сте и више него замењиви?
Запамтите једном за сва времена – нисмо вам криви ми и не боримо се против вас, већ против система који тоне и вуче нас са собом! Вуче и вас и вашу децу. Чудо једно како се са тиме мирите. И уместо да се тој борби придружите, ви само ”лајете на звезде!”
Помозите нама данас да бисмо сутра ми помогли вама. Или бар вашој деци.И престаните да нам на силу намећете осећај кривице! Нећемо се извињавати због штрајка који год разлози за исти били.
И не требамо.
 
Tea

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Брига ме!

  1. w каже:

    Itekako postoje u okruzenju prosvetari,koji nazalost ne rade,a kompetentni su da daju misljenje da svakom ko nece da radi lepo dobije radnicku knjizicu i dovidjenja.

  2. Dusanka каже:

    Zasto se ne borite malo za ludacki program po kojem radite i mucite decu?
    I za to vas bas briga!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама