Човечанство је управо добило болест по мери!

23 марта, 2020

Престали смо да поштујемо здравље, и зато смо добили такву болест да схватимо, да нам је управо здравље најбитније!

Престали смо да поштујемо и чувамо природу, и зато смо добили овакву болест, помоћу које ћемо разумети, колико нам је боравак у природи драгоцен!

Изгубили смо способност функционисања у својим породицама, домовима, и зато нас је болест затворила у своје домове, да би поново научили да функционишемо у својим породицама!

Почели смо да губимо поштовање за наше старије, и зато смо добили ову болест, како би поново увидели колико су рањиви!

Престали смо да ценимо здравствене раднике, и зато смо добили ову болест, да би схватили колико су незамењиви!

Престали смо да ценимо и просветне раднике, па смо добили ову болест, да би родитељи поново увидели њихов значај!

Мислили смо да новцем можемо купити све, ићи где пожелимо, бити оно, шта пожелимо, и зато смо добили ову болест да би схватили, да то није тако!

Луксуз нас је завео, слободно време смо проводили у тржним центрима, и зато нам их је ова болест затворила, како би схватили, да се срећа не може купити!

Много пажње смо поклањали свом физичком изгледу, и зато нам је ова болест покрила лица, како би схватили да се права лепота не чита са лица!

Мислили смо да смо господари планете, и зато смо добили ову болест, да би нас нешто минијатурно, невидљиво голим оком укротило, поново научило правим вредностима, дало нам лекцију и укор!

А најважније; престали смо веровати у Бога! Он нам није послао ову пошаст, одобрио је; мислите на то! Много света верује у идоле, лажна божанства и у властите пориве и страсти!

Ова болест нам много узима, али уједно и даје могућност да научимо поново много ствари и схватимо шта је у животу најбитније!
Добили смо болест скројену по мери, биће да нам је као човечанству и била потребна!

Милијана Тривићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама