Чувени педијатар Комаровски одговара на питање – Зашто син не поштује оца?

Иако данас више него икада раније бринемо о својим најмлађима, чини се да они све мање имају респекта према нама. Због чега је то тако и ко је због тога крив, објашњава славни украјински педијатар Јевгениј Kомаровски.

Ако питате одрасле, већина ће вам рећи да данашња деца дефинитивно не знају да покажу поштовање према својим родитељима – барем не онакво какво су старије генерације морале да показују својим, а о минулим генерација да и не говоримо.

– Наш старији син који има седам година често се према нама понаша безобразно, без имало поштовања. Свом оцу често одговара и понаша се према њему арогантно. Молим вас, реците нам шта да радимо, како да га променимо?

Ово питање је један родитељски пар поставио светски признатом и познатом педијатру.

Доктор Јевгениј Kомаровски кратко је одговорио:

– Ако желите да ваш син мало више поштује свог оца, то нећете добити у теорији. Можете ви свом сину да говорите шта год, али тек кад ваш син буде доживео ситуације у којима његов отац зна више него он сам, у којима његов отац може да уради више, боље, у којима ће показати своју интелигенцију, своју мушкост, у којима ће своје дете заиста научити нечему, он ће моћи да научи да га цени.

А то се никада неће научити ако отац не буде поред њега.

Модерни очеви пуно раде и имају јако мало времена за своју децу, јер зарађују. Међутим, дете још увек не може да схвати тај концепт јер реално још не зна ништа о правом животу. Ништа што га је отац научио.

Поштовање се не учи речима, оно се зарађује делима.