Данас је почела Светска недеља дојења – “Иступи за дојење, едукуј и подржи”

1 августа, 2022

Светска недеља дојења је кампања Светске алијансе за дојење (WABA) која се обележава широм света од 01. до 07. августа. Ове године кампања се обележава под слоганом „Иступи за дојење – едукуј и подржи“. Пандемија вируса COVID 19 променила је рад читавих система, држава, породица и појединаца. Државе су усмериле све своје здравствене, али и нездравствене ресурсе,  у борбу против вируса, стога су многе битне области родитељства остале ускраћене.

Фото: Хало Беба

Дојење је и пре пандемије било крхко. Проценти дојених беба су расли споро али са надом да подршка, труд и залагање друштва у целини може допринети да број дојених беба расте из дана у дан. Поред свих својих предности дојење игра важну улогу у борби против неухрањености, обезбеђујући храну и смањење неједнакости.

Циљеви овогодишње кампање су:

Информисати људе о њиховој улози у учвршћивању карика у ланцу подршке дојењу

Учврстити дојење као део здраве и сигурне исхране и смањења неједнакости

Ангажовати појединце и организације у ланцу подршке дојењу

Подстицати учеснике и систем за промене из корена

Телефонско саветовалиште „Хало Беба“ у Градском заводу за јавно здравље Београд континуирано ради на подршци мајкама да доје своју децу и подстицању осталих чланова породице да подрже мајке у овим напорима.

Уколико имате питања везана за дојење, дилеме и недоумице можете нам се обратити на телефон саветовалишта 011/71-58-444, који ради 24 часа дневно, сваког дана у години или одговоре наћи на сајту www.halobeba.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама