Деца су била мирна док ти ниси дошла! Ја не знам шта се десило?

децембар 16, 2016

Да ли вам се икада десило да чујете од мужа: Деца су била добра и послушна цео дан, али у секунди када су те видели, почели су да бесне. Ја не знам шта се десило?

Foto: Canva

Доказано је да је то истина – деца су непослушна и раздрагана када су им маме на оку. Ни у ком случају не треба мислити да разлог за лоше понашање лежи у потпуности у вама и то због попустљивости према деци или зато што сте лош родитељ. Не, није!

Прави разлог за лоше понашање деце у вашем присуству има корене у чињеници да сте ви сигурна лука за ваше дете. Ви сте особа којој се могу пожалити на све своје проблеме. Ако ви не можете да урадите најбоље за њих… ко други може?

Дакле драге маме, запамтите. Ви сте „корпа“ за емотивни „отпад“ ваше деце!

Ако је дете цео дан у себи чувало и крило своје емоције, јер уз њу нисте били ви, та особа којој могу да покажу себе, осећања се гомилају, и увече или најкасније сутрадан, она морају некуда да изађу. Да ли кроз непослушност, плач, претерану усхићеност… Просто мора тако. Деца су таква, то је корисно за њих. Сувише су мали да своја осећања и незадовољства држе у себи, а то, наравно, значи да ће се сва та негативна енергија излити на вас.

Вика, дрека, ваљање по поду, непослушност. Знамо да је то последња ствар коју након напорног радног дана, али је део мајчинства. Ипак треба издржати све те изливе дечјег емотивног беса.

Узгред, исказивање незадовољства је заиста веома важно за нашу децу да би одрасла емоционално здрава, као што желимо да буду и физички здрава. Јер када одрасту, важно је да имају високо развијену емоционалну интелигенцију и свест.

Дакле, прихватите све то лоше понашање као добар знак.

Знајте да вам на тај начин, показују да вас воле више од свега на свету и да само са вама могу да буду оно што јесу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама