Шта сваки тата треба да научи ћерку

Веза између тате и ћерке је веома посебна и зато је баш он права особа која би требало да је научи следеће ствари.

Научите је колико вреди
Сваки тата треба да научи своју ћерку да се њена вредност не огледа у томе како изгледа, шта облачи, чиме се бави, који аутомобил вози… Њена вредност се огледа у томе каква је особа, како се понаша према другима, да ли је спремна да помогне. Научите то своју девојчицу.

Прочитајте и Како сам наговорила ћерку да ми сваког дана исприча шта је

Реците јој да је лепа
Свака ћерка, повремено, од свог тате треба да чује: “Предивна си”. Можда вам се то у овом тренутку чини небитним, али, осим што ће се ваша мезимица лепо осећати када јој то кажете, веома је важно да јој најважнији мушкарац у њеном животу одмалена помогне да изгради самопоуздање.
Научите је да буде дама
Док још увек можете да утичете на њен стил одевања, научите је да се облачи као дама. Девојчице, и касније девојке, могу да се облаче смерно, а да ипак буду у тренду. Научите је да не псује, научите је лепим манирима.
Поставите “стандарде”
Једног дана, ваша ћерка ће имати супруга и ви више нећете бити најважнији мушкарац у њеном животу. Али, док сте најважнији, научите је шта да очекује од свог будућег најважније мушкарца. Најбоље је да јој то покажете сопственим примером: ако се према њој и њеној мами понашате лепо, показујете љубави и поштовање, ништа мање од тога неће желети ни у будућности.

Прочитајте и Имати ћерку

Покажите љубав
Ваша ћерка треба да зна да је волите без обзира на све и да ништа што уради или не уради не може да умањи вашу љубав према њој. Реците јој и покажите јој то.
Будите јој подршка
Нека ваша мезимица зна да увек може да рачуна на вас јер је то једини начин да вам увек говори истину и да вам верује. Ако зна да ћете јој рећи истину и онда када та истина можда није лепа, ако зна да увек говорите и радите оно што је најбоље за њу, ви ћете бити прва особа којој ће се поверити и од које ће тражити савет кад затреба.
 
Аутор: Мондо