Devet opasnih ženskih reči

28 januara, 2015

 
Za razliku od muškaraca kod kojih važi “što na umu to na drumu”, situacija kod nežnijeg pola je malo drugačija. Žene su sklonije da reči i situacije duboko analiziraju pre nego što naglas izgovore ono što zaista misle. Na ovaj način pokušavaju da se stave iznad situacije, da dobiju još malo vremena pre nego što odluče šta zaista žele, ali i da ne ulaze u nepotrebne rasprave.
Sigurno ste do sada shvatili da ženske reči mogu da budu dvosmislene. Za razliku od muškarca, žena često koristi nagoveštaje i insinuacije da bi postigla željeno. Njen način nije obavezno bolji ili gori od muškog, već je sama drugačiji. Evo kako biste mogli da pročitate izmedu redova o čemu je zapravo reč.DEVOJKA
 
1.Dobro! Ovu reč žene koriste najčešće da bi završile raspravu kada znaju da su u pravu i žele da vas ućutkaju.
 
2.Pet minuta.
Ako se sprema za izlazak, pet minuta znači da joj je potrebno još pola sata da bi završila sa sprema­njem. Žena će vam uz osmeh reći – idem do komšinice, vraćam se za 5 min. Molim te, mešaj ručak svakih pola sata! Pet minuta zaista i znači pet mi­nuta sama onda kada vam je dala toliko vremena da gledate televiziju pre nego što počnete da joj pomažete u kućnim poslovima.
 
3.Ništa. Ova reč označava zatišje pred oluju. Ništa sigurno znači nešto. Ra­sprave koje započinju njenim izgova­ranjem ništa, imaju veliku verovatnoću da će se završiti velikom frkom.
 
4.Slobodno idi. Na ovaj način želi da vam kaže “samo pokušaj”, a ne da vam i da dozvolu da to učinite. Ne radite to!
 
5.U redu. Ovo je jedna od najopasni­jih izjava koje žena može da uputi muškarcu. To u redu znači da želi još vremena da bi razmislila na koji način i kada ćete platiti za svoju grešku.
 
6. Hvala. Žena vam se zahvaljuje, ne dovodite to u pitanje! Samo recite da nema na čemu.
 
7. Šta god. Ovo je način da vam žena kaže ‘’otkači’’.
 
8. Ne brini zbog toga, ja ću. Još jed na opasna izjava koja opisuje si­tuaciju na sledeći način. Ona vas je nešto zamolila da uradite, i to više puta, ali na kraju ipak ona uradi taj posao. Kada je budete pitali šta nije u redu, njen odgovor će biti onaj pod red­nim brojem tri Ništa!
 
9.Pogled ispod obrva. I žena ponekad ostane bez reči. Na ovaj način žena bez izgovaranja jedne jedine reči stavlja do znanja šta misli o temi. Muškarci ovakav pogled najčešće pogrešno protumače, a njegovo značenje je sledeće. Pogled ispod obrva ozna­čava da ona misli da ste idiot i pita se zašto troši svoje vreme bespotrebno se raspravlja­juci sa vama.
 
Sledeći put kad vam vaša najdraža uputi jednu od gorenavedenih reči, setite se da se iza toga krije nešto dublje. Poklonite joj, cveće bez povoda ili je izvedite na ve­čeru! Da biste izbegli suvišne rasprave, uradite ponekad ono što ona od vas traži ili je jednostavno zagrlite i poljubite. Ovakav gest će u svakom slučaju da smiri strasti!
svamojasecanja.blogspot.com
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama