DIRLJIVO: Jedan tata napisao je status posvećen svojoj supruzi

februar 6, 2016

Mnogi misle da mame koje su sa bebama po ceo dan kući, zapravo ništa ne rade. Ceo dan uživaju sa podignutim nogama uvis, a kada muškarci dođu s posla, one su umorne. E, takvo mišljenje je imao i Toni Ems.
 
 

 mama-i-beba_1000x0
I sometimes don’t give this woman the credit she is due, when I come from work she is always “tired” now it’s me who has been at work doing stuff all day, but lately I’ve been thinking what this amazing woman does while I’m out..surely she just sits with the baby and watches tv and has a chilled day right? NO is the answer, when I leave for work she fears woken up by me and has to Spring straight in to action to get up and get her self sorted for the hectic day she has…so g
See More

Toni je kao i svaki drugi muškarac. Odlazi na posao, zarađuje novac, dođe kući, jede, spava i tako svaki dan. Oko njega je žena koja trčkara i sprema mu doručak, ručak, večeru, pere i pegla stvari, ali to nije ništa specijalno. Po ceo dan se igra s bebom, gleda TV, izađe u šetnju kada je lep dan, a kada je hladno šćućuri se pored kamina…
Ali, realnost je malo drugačija.
Toni je nedavno postavio na svom Fejsbuk nalogu veoma emotivan status koji je za tren na hiljade ljudi raznežio, a mi vam ga prenosimo u celosti:

“Ponekad ne razumem ovu ženu. Kada dođem kući ona je uvek ‘umorna’, a kako je meni, ja radim po ceo dan. A onda pomislim, šta radi ova fantastična žena kada sam ja na poslu… možda sedi po ceo dan sa bebom i gleda TV i uživa?
Odgovor je NE.
Kada izađem iz kuće, ona ustane za mnom i priprema se za naporan dan koji je pred njom. Ustane i hrani bebu koja plače jer je gladna, ali i ona je, ali ne jede, sve dok beba ne jede… A onda sedne da se igra s njom, onda joj menja odvratnu pelenu, onda se ponovo igra s njom, a onda beba zaspi…
Sjajna mama ne ide malo da dremne, ne, onda ide da pere, čisti za bebom, pere sudove koji su ostali od prethodne noći…
A onda se beba ponovo probudi i gladna je, a mama još uvek nije stigla da jede, već hrani svoju bebu, a kada se beba lepo najede, ona traži pažnju i želi da se igra… a mama i dalje nije jela… a sve ono što je očistila kada je beba zaspala može da padne u vodu, jer je beba sve to ponovo rasturila.
A onda, dođem kući iznerviran što sve moram ja da pokupim, jer mama nije podigla ceo dan svoju zadnjicu…
Ako se bilo koji tata isto ovako oseća, nek samo razmisli o tome – šta ste vi uradili i šta je uradila mama?
Poštujte majku vašeg deteta. Ona je posebna ljudska vrsta koja je odustala od svega kako bi vam podarila bebu. Iskreno volim moje dve uspavane bebe i obe zaslužuju odmor”.

Otkad je Toni postavio fotografiju na svom Fejsbuk nalogu, šerovalo je 12.500 hiljada ljudi, a pored toga ima na hiljade komentara.
Bravo Toni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama