ДИРЉИВО: Један тата написао је статус посвећен својој супрузи

6 фебруара, 2016

Многи мисле да маме које су са бебама по цео дан кући, заправо ништа не раде. Цео дан уживају са подигнутим ногама увис, а када мушкарци дођу с посла, оне су уморне. Е, такво мишљење је имао и Тони Емс.
 
 

 mama-i-beba_1000x0
Tony Emms

I sometimes don’t give this woman the credit she is due, when I come from work she is always “tired” now it’s me who has been at work doing stuff all day, but lately I’ve been thinking what this amazing woman does while I’m out..surely she just sits with the baby and watches tv and has a chilled day right? NO is the answer, when I leave for work she fears woken up by me and has to Spring straight in to action to get up and get her self sorted for the hectic day she has…so g
See More

Тони је као и сваки други мушкарац. Одлази на посао, зарађује новац, дође кући, једе, спава и тако сваки дан. Око њега је жена која трчкара и спрема му доручак, ручак, вечеру, пере и пегла ствари, али то није ништа специјално. По цео дан се игра с бебом, гледа ТВ, изађе у шетњу када је леп дан, а када је хладно шћућури се поред камина…
Али, реалност је мало другачија.
Тони је недавно поставио на свом Фејсбук налогу веома емотиван статус који је за трен на хиљаде људи разнежио, а ми вам га преносимо у целости:

“Понекад не разумем ову жену. Када дођем кући она је увек ‘уморна’, а како је мени, ја радим по цео дан. А онда помислим, шта ради ова фантастична жена када сам ја на послу… можда седи по цео дан са бебом и гледа ТВ и ужива?
Одговор је НЕ.
Када изађем из куће, она устане за мном и припрема се за напоран дан који је пред њом. Устане и храни бебу која плаче јер је гладна, али и она је, али не једе, све док беба не једе… А онда седне да се игра с њом, онда јој мења одвратну пелену, онда се поново игра с њом, а онда беба заспи…
Сјајна мама не иде мало да дремне, не, онда иде да пере, чисти за бебом, пере судове који су остали од претходне ноћи…
А онда се беба поново пробуди и гладна је, а мама још увек није стигла да једе, већ храни своју бебу, а када се беба лепо наједе, она тражи пажњу и жели да се игра… а мама и даље није јела… а све оно што је очистила када је беба заспала може да падне у воду, јер је беба све то поново растурила.
А онда, дођем кући изнервиран што све морам ја да покупим, јер мама није подигла цео дан своју задњицу…
Ако се било који тата исто овако осећа, нек само размисли о томе – шта сте ви урадили и шта је урадила мама?
Поштујте мајку вашег детета. Она је посебна људска врста која је одустала од свега како би вам подарила бебу. Искрено волим моје две успаване бебе и обе заслужују одмор”.

Откад је Тони поставио фотографију на свом Фејсбук налогу, шеровало је 12.500 хиљада људи, а поред тога има на хиљаде коментара.
Браво Тони!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама