Добар је само онај родитељ чије је дете увек здраво

25 маја, 2017

Жене драге, уколико желите да максимално заштитите своју децу од вируса – не пуштајте их из куће.


У року од неколико дана се мојој пријатељици, а и мени догодило да су се, у вртићима у која иду наша деца, поједине маме жалиле да су њихова драга дечица, због остале, болесна. Kажу, немарни смо, доводимо их вирозне и онда њихова деца страдају. Јер, оне се толико труде да заштите своју децу. А сви ми остали наводно своју у колектив водимо мртву болесну. И то намерно (мислим – да, има и таквих, али много мање него што мислите; о њима други пут). Па ено, оном тамо детету цури нос, како је могла мајка да да доведе? Страхота.

Прво, жене драге, уколико желите да максимално заштитите своју децу од вируса – не пуштајте их из куће. Не желите да вам деца икада буду шмркљава, прехлађена, а уписале сте их у вртић!? У ВРТИЋ!? Хелоу!

Вртић је извор болести. Вртић је легло клица, вируса, добрих и лоших бактерија. Знате, када помешате гомилицу деце, обично је то номално. Звучи фасцинантно и тако мистериозно, а заправо није. Једноставно је. Вртићка деца су шмркљава, и то је углавном и нормална појава код њих. Wоw!

Да ли знате и да нико заправо не воли да му дете буде болесно? Не знате!? Е па, сад знате. Ја још не упознадох родитеља који вришти од среће кад му је дете шмркљаво.

Да ли знате да, када први симптоми неке болести крену, вероватно су већ скоро сва деца у околини зараженог детета такође заражена? А, ни то нисте знали? Ух… па добро. Сада знате. Те кује, вируси. И ти родитељи.. знају да деца у себи носе вирус, иако нема симптома.. па мис’им стварно.

Да ли знате да родитељи често не примете да им је дете болесно, јер се симптоми још нису појавили? О одвели дете у вртић? Ма, срам да их буде.

Ја сам врло свесна да само ви бринете о својој деци како приличи. Сви ми остали смо немарни, необзирни, ма, не волимо своју децу. Бацимо их у вртић, и шта им Бог да.

Него, смислила сам ја решење, драги моји родитељи клицофоби:

Мој пријатељски савет, онако, најпријатељскији од срца, је да направите један тераријум, и у њему држите своју децу. Обавезно ставите и поклопац, тако да вируси не могу продрети до њих. Имајте у виду да би било добро да им пробушите пар рупа, како би имала доток свежег ваздуха. Такође, саветујем да тераријум понекад изнесете на Сунце, кажу, добар је тај витамин Д.

Овако, ни случајно напоље, међу другу децу, а НИKАKО у вртић, и деца ће вам увек бити савршено здрава. Вероватно. Можда. Обавезно купите тај тераријум, чујем да има повољно на Kупинду.

Извор: Nemajka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама