Драго ми је, ја сам несавршена мама

Несавршена мама некад не може да устане ујутру из кревета јер је беба плакала целе ноћи због зуба, болести или разлога које научници још увек нису открили.
Несавршена мама се буди укочена јер се предивни зликовац ушуњао у оно што се некад звало брачни кревет. Сем што се ушуњао, раширио се по хоризонтали, оставивиши мами неких 10цм простора тако да јој пола задњице вири напоље.
Несавршена мама ће пустити мало дете да сат времена гледа тв (иако експерти то не препоручују) а за тих сат времена ће спремити ручак, опрати суђе, укључити веш машину, састави дирижабл и слично.
Несавршена мама једе као гладни Етиопљанин стојећки без сувишног жвакања. Несавршена мама ће се бацити на пројектил од хране јер је кашу лакше скидати са косе и обрва него са зида.
Несавршеној мами пуна пунцата пелена пада укаканом страном на под (И Марфијев закон) а затим јој се угљенише шерпа са ручком јер брише ту каку са пода.
Несавршена мама ће изаћи из куће и у центру града схватити да на тренерци има флеку од бљувотине. Кад несавршену маму питају: „Шишала си се?” одговориће: „Не, само сам скинула реп и опрала косу”.
Несавршена мама ће да развуче усне у осмех иза стиснутих зуба кад њено мезимче вришти у гостима, вришти на госте, јуриша по супермаркету обарајући скупе производе, и (права ствар) када вришти и баца се на сред улице. Слегнуће раменима док по њој падају погледи пролазника типа “Боже, па предузми нешто!” (ех, и ја сам некад била пролазник).
Несавршена мама чак и кад је увече успавала дете из прве неће моћи да заспи јер ће у глави да јој се изнова и изнова понавља „АЈАЈАЈА ЈАЈА АЈАЈАЈА ЈАЈА… РАЗБОЛЕ СЕ ЛИСИЦА СУШИ СЕ КО ГРАНА….”
Ако сте се пронашле у некој ситуацији честитам, несавршене сте. Кад сви легну сипајте чашу вина, дигните ноге и наздравите себи. Прошао је још један САВРШЕН дан.
Габријела Ђурић