Drago mi je, ja sam nesavršena mama

15 aprila, 2018

Nesavršena mama nekad ne može da ustane ujutru iz kreveta jer je beba plakala cele noći zbog zuba, bolesti ili razloga koje naučnici još uvek nisu otkrili.
Nesavršena mama se budi ukočena jer se predivni zlikovac ušunjao u ono što se nekad zvalo bračni krevet. Sem što se ušunjao, raširio se po horizontali, ostaviviši mami nekih 10cm prostora tako da joj pola zadnjice viri napolje.
Nesavršena mama će pustiti malo dete da sat vremena gleda tv (iako eksperti to ne preporučuju) a za tih sat vremena će spremiti ručak, oprati suđe, uključiti veš mašinu, sastavi dirižabl i slično.
Nesavršena mama jede kao gladni Etiopljanin stojećki bez suvišnog žvakanja. Nesavršena mama će se baciti na projektil od hrane jer je kašu lakše skidati sa kose i obrva nego sa zida.
Nesavršenoj mami puna puncata pelena pada ukakanom stranom na pod (I Marfijev zakon) a zatim joj se ugljeniše šerpa sa ručkom jer briše tu kaku sa poda.
Nesavršena mama će izaći iz kuće i u centru grada shvatiti da na trenerci ima fleku od bljuvotine. Kad nesavršenu mamu pitaju: „Šišala si se?” odgovoriće: „Ne, samo sam skinula rep i oprala kosu”.
Nesavršena mama će da razvuče usne u osmeh iza stisnutih zuba kad njeno mezimče vrišti u gostima, vrišti na goste, juriša po supermarketu obarajući skupe proizvode, i (prava stvar) kada vrišti i baca se na sred ulice. Slegnuće ramenima dok po njoj padaju pogledi prolaznika tipa “Bože, pa preduzmi nešto!” (eh, i ja sam nekad bila prolaznik).
Nesavršena mama čak i kad je uveče uspavala dete iz prve neće moći da zaspi jer će u glavi da joj se iznova i iznova ponavlja „AJAJAJA JAJA AJAJAJA JAJA… RAZBOLE SE LISICA SUŠI SE KO GRANA….”
Ako ste se pronašle u nekoj situaciji čestitam, nesavršene ste. Kad svi legnu sipajte čašu vina, dignite noge i nazdravite sebi. Prošao je još jedan SAVRŠEN dan.
Gabrijela Đurić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama