Ево шта се догоди кад мама дозволи трогодишњаку да је облачи пет дана

Сигурно се сећате како су вам, кад сте били дете, увек родитељи бирали гардеробу? И како ви, данас, вероватно, бирате својој деци иако знате да вас је то у детињству понекад баш нервирало? Е па, глумица и блогерка Summer Bellessa одлучила је да са својим сином замени улоге и допусти му да, за промену, он њој бира гардеробу коју ће носити целих пет дана. Ево како је он бирао…
Дан 1.
“Почетак је обећавао: моја мајица са ликом Боба Дилана, сива сукња, испод хеланке. Ово би могла постати једна од редовних комбинација… Али, онда је извукао беж салонке…”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-2
Дан 2.
“Мој омиљени дан. Црне хеланке на беле туфнице и мајица са Микијем. Скоро па прави омаж Мини.”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-7
Дан 3.
“Е трећег дана сам већ била веома забринута. Радни дан, морам на посао и ко зна шта ме тамо чека… у овој комбинацији… ипак, на моје изненађење, прошло је без зачуђених и избезумљених погледа. Чак ме је једна фина госпођа зауставила да ми каже да јој се допадају моје чарапе!”

toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-3

Дан 4.
“Четврти дан је био прави изазов. Одабрао ми је три мајице… и то је то. ‘Али, мама не може напоље без панталона,’ објаснила сам свом трогодишњаку. ‘Шта кажеш да једну од ове три мајице заменимо за панталоне?’”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-5
“А онда је из ормана извукао и две ципеле. Мислим да уопште није приметио да су различите.”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-4
Дан 5.
“Ова мајица му се допала због стрелица, а он, иначе, обожава стрелице. Тражио је и панталоне са стрелицама, како би направио адекватну комбинацију, али је на крају невољно одабрао пар фармерица. ‘Изгледа да ћеш морати у куповину, мама. Требају ти панталоне са стрелицама.’ рекао ми је најозбиљнијим тоном.”

 
“Са гардеробом се можете играти, бити опуштени или елегантни, све је на вама.”

Нешто што је почело само као игра, прерасло је у праву малу живостну лекцију за маму и сина.
“Када сте мама, велики део времена трошите говорећи деци шта треба или не треба да раде. Мењање улога пријало је и мени и мом сину. Он је уживао што је његово мишљење важно и што се мора поштовати… А ја сам схватила колико је малим људима заправо важно да, када им дате задатак, то ураде добро. Притисак који намећемо себи да бисмо изгледали баш онако како смо замислили је управо то – притисак и ништа више!”
Извор: www.pulptastic.com
Приредила: А.Ц.