Evo šta se dogodi kad mama dozvoli trogodišnjaku da je oblači pet dana

13 februara, 2015

Sigurno se sećate kako su vam, kad ste bili dete, uvek roditelji birali garderobu? I kako vi, danas, verovatno, birate svojoj deci iako znate da vas je to u detinjstvu ponekad baš nerviralo? E pa, glumica i blogerka Summer Bellessa odlučila je da sa svojim sinom zameni uloge i dopusti mu da, za promenu, on njoj bira garderobu koju će nositi celih pet dana. Evo kako je on birao…
Dan 1.
“Početak je obećavao: moja majica sa likom Boba Dilana, siva suknja, ispod helanke. Ovo bi mogla postati jedna od redovnih kombinacija… Ali, onda je izvukao bež salonke…”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-2
Dan 2.
“Moj omiljeni dan. Crne helanke na bele tufnice i majica sa Mikijem. Skoro pa pravi omaž Mini.”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-7
Dan 3.
“E trećeg dana sam već bila veoma zabrinuta. Radni dan, moram na posao i ko zna šta me tamo čeka… u ovoj kombinaciji… ipak, na moje iznenađenje, prošlo je bez začuđenih i izbezumljenih pogleda. Čak me je jedna fina gospođa zaustavila da mi kaže da joj se dopadaju moje čarape!”

toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-3

Dan 4.
“Četvrti dan je bio pravi izazov. Odabrao mi je tri majice… i to je to. ‘Ali, mama ne može napolje bez pantalona,’ objasnila sam svom trogodišnjaku. ‘Šta kažeš da jednu od ove tri majice zamenimo za pantalone?’”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-5
“A onda je iz ormana izvukao i dve cipele. Mislim da uopšte nije primetio da su različite.”
toddler-dresses-mom-week-summer-bellessa-rockwell-4
Dan 5.
“Ova majica mu se dopala zbog strelica, a on, inače, obožava strelice. Tražio je i pantalone sa strelicama, kako bi napravio adekvatnu kombinaciju, ali je na kraju nevoljno odabrao par farmerica. ‘Izgleda da ćeš morati u kupovinu, mama. Trebaju ti pantalone sa strelicama.’ rekao mi je najozbiljnijim tonom.”

 
“Sa garderobom se možete igrati, biti opušteni ili elegantni, sve je na vama.”

Nešto što je počelo samo kao igra, preraslo je u pravu malu živostnu lekciju za mamu i sina.
“Kada ste mama, veliki deo vremena trošite govoreći deci šta treba ili ne treba da rade. Menjanje uloga prijalo je i meni i mom sinu. On je uživao što je njegovo mišljenje važno i što se mora poštovati… A ja sam shvatila koliko je malim ljudima zapravo važno da, kada im date zadatak, to urade dobro. Pritisak koji namećemo sebi da bismo izgledali baš onako kako smo zamislili je upravo to – pritisak i ništa više!”
Izvor: www.pulptastic.com
Priredila: A.C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Evo šta se dogodi kad mama dozvoli trogodišnjaku da je oblači pet dana"

  1. Anonimni kaže:

    fenomenalno, bravo!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama