Хобији који унапређују мождане способности

8 јуна, 2017

Није тајна да ствари које волимо да радимо у слободно време доприносе бољем расположењу и релаксацији, већ нам могу помоћи да побољшамо наше когнитивне способности. Ово су неке од активности које, осим добре забаве, повећавају менталне перформансе:

Свирање музичког инструмента
Сви воле да слушају музику, али да ли сте знали да свирањем неког музичког инструмента можете постати паметнији?
 
Читање
Гледање филмова је занимљиво, али не може да се пореди са читањем добре књиге. Читање побуђује машту и отвара врата креативности.
 
Физичка активност
Умерена свакодневна физичка активност не само да ће вашу фигуру довести до савршенства, већ ће и наш ум учинити бриткијим и отпорнијим на стрес и анксиозност.
 
Страни језици
Учење страног језика има многобројне бенефите. Не само да ћемо постати бољи у комуникацији и обогатити вокабулар, већ ћемо се добро забавити и научити много тога новог.
 
Игре
Играње видео игара јесте забавно, али играње друштвених игара умногоме доприноси развијању дивергентног мишљења и креативности.
 
Одмор
После напорног рада свакако следи и заслужени одмор. Уместо да ленчарите на софи и слободно време проведете гледајући ТВ, радије одамерите неку врсту активног одмора као што је шетња, дружење са пријатељима или, пак, неку спортску активност.
 
Пише: Јована Смиљковић
Извор: школа интелектуалних вештина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама