Inspirativne misli Oga Mandina

januar 8, 2015

Na svetu postoje tri vrste ljudi. Prvi uče na vlastitim iskustvima – oni su mudri. Drugi uče iz tuđih iskustava – oni su pametni. Treći ne uče ni iz vlastitih, ni iz tuđih iskustva – to su budale.
Jedina važna cena je ona koju sami sebi pripisujemo. Ukoliko sebi određujemo previše nisku cenu i svet će se sa njom saglasiti. Ali ako prikažemo sebe u najboljoj svetlosti, svet će i tu našu procenu sebe samih spremno prihvatiti.sreca_1382545093_670x0
Postoje dve vrste nezadovoljstva na ovome svetu – nezadovoljstvo koje tera na rad i nezadovoljstvo koje čoveka tera u očaj. Ovi prvi napokon dobijaju ono što žele, dok ovi drugi gube i ono što već imaju. Za ove prve uspeh je jedini lek, a za ove druge leka nema.
Ne postoji čovek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe. Kukavica je uveren da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama. Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše poverovati u ono što želimo da poverujemo.
Sva nezaboravna dela u storiji sveta predstavljaju trijumf čovekovog zanosa. Ništa veliko bez njega nikada nije bilo ostvareno.
Na druge možemo uticati ukoliko se prema njima ophodimo na isti onaj način na koji bismo željeli da se i oni ophode prema nama.
Kada nešto što čovek čini postaje lako zahvaljujujći stalnom ponavljanju, on u tome nalazi i zadovoljstvo!
Male nesreće i sitna svakodnevna podbadanja ako se ustale i uvećaju mogu donijeti veliko zlo, ali ako ih ignorira i izbacite iz glave, oni će polako gubiti svoju žestinu.
Osećanje neuspeha neće nikada ovladati tobom, ukoliko ti je odlučnost da uspeš dovoljno snažna.
Bogatstvo je poželjno ukoliko i druge usrećuje.
savjetnikuspjeha.com
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama