Инспиративне мисли Ога Мандина

8 јануара, 2015

На свету постоје три врсте људи. Први уче на властитим искуствима – они су мудри. Други уче из туђих искустава – они су паметни. Трећи не уче ни из властитих, ни из туђих искуства – то су будале.
Једина важна цена је она коју сами себи приписујемо. Уколико себи одређујемо превише ниску цену и свет ће се са њом сагласити. Али ако прикажемо себе у најбољој светлости, свет ће и ту нашу процену себе самих спремно прихватити.sreca_1382545093_670x0
Постоје две врсте незадовољства на овоме свету – незадовољство које тера на рад и незадовољство које човека тера у очај. Ови први напокон добијају оно што желе, док ови други губе и оно што већ имају. За ове прве успех је једини лек, а за ове друге лекa нема.
Не постоји човек кога други могу толико заваравати, колико је он у стању да заварава самог себе. Кукавица је уверен да је, заправо, само опрезан, а шкртица да само води рачуна о својим парама. Ништа није лакше него се самозаваравати, јер је најлакше поверовати у оно што желимо да поверујемо.
Сва незаборавна дела у сторији света представљају тријумф човековог заноса. Ништа велико без њега никада није било остварено.
На друге можемо утицати уколико се према њима опходимо на исти онај начин на који бисмо жељели да се и они опходе према нама.
Када нешто што човек чини постаје лако захваљујујћи сталном понављању, он у томе налази и задовољство!
Мале несреће и ситна свакодневна подбадања ако се устале и увећају могу донијети велико зло, али ако их игнорира и избаците из главе, они ће полако губити своју жестину.
Осећање неуспеха неће никада овладати тобом, уколико ти је одлучност да успеш довољно снажна.
Богатство је пожељно уколико и друге усрећује.
savjetnikuspjeha.com
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама